Filter

close
0
Onbeperkt
De zuurgraad (of pH) van het lichaam is bepalend voor de werking van allerlei innerlijke processen. Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. De zuurgraad kun je beinvloeden door baden, voeding (o.a. thee), vermindering stress, vermeerderen lichaamsbeweging. 

Wij hebben een 8-daagse basische kuur samengesteld (32 voedingsrecepten en 8 methodes (inclusief alle benodigdheden) die bijdragen aan het herstel en het in balans houden van het zuur-base evenwicht. Lees hierover meer via de volgende link: 8-daagse basische kuur

Lees hieronder meer informatie over het zuur-base evenwicht!

Onze huid is het grootste orgaan en daarom zeer geschikt wanneer snelle resultaten nodig zijn. Door Epsomzout of Zuiveringszout aan badwater toe te voegen wordt een goede zuur-base evenwicht bevorderd. Daarnaast kan ook de huid worden drooggeborsteld, wat ook een positieve bijdrage geeft aan een goed zuur-base evenwicht.

Een darmspoeling (ook wel klysma genoemd) met een basische pH-waarde heeft twee positieve effecten op het lichaam. Enerzijds nemen de darmen de basen op, waardoor ze opgenomen kunnen worden in het hele lichaam. Anderzijds wordt in de darmen de pH-waarde zelf in balans gebracht, zodat door zuur veroorzakende klachten verdwijnen of aanzienlijk verbeteren. 

Via voeding is juist een langzame, maar structurele verandering in het lichaam door te voeren. Diverse theesoorten kunnen daarbij helpen, maar ook voeding die van nature veel water bevatten en/of groen van kleur zijn.

De zuurgraad kan eenvoudig gemeten worden in urine of speeksel met meetstrips, waarmee snel inzicht wordt verkregen in eigen lichamelijke processen.

Lees meer over ontzuren van het lichaam.
Lees ook het verslag van het symposium over de relatie tussen zuurgraad en soepel bewegen.


 


Bezig met laden...

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies