Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Informatie over darmspoeling

Foto

Darmspoeling

De darm is het belangrijkste orgaan om je lichaam te ontdoen van afval- en gifstoffen. Een chronische slechte spijsvertering maakt de mens ziek. Door verkeerde voeding kunnen afvalstoffen in je darm blijven plakken. Het lichaam krijgt meer en meer last van deze afvalstoffen en vertoont klachten. 

Iedereen heeft afvalstoffen die veel te lang in het lichaam blijven. Deze afvalstoffen zorgen voor rotting en produceren stoffen die worden opgenomen in het bloed. Hierdoor ontstaan sluipende kwalen. Een simpele darmreiniging met behulp van een klysma voorkomt vervelende klachten.

Voor het behoud van een normale darmfunctie, maar ook speciaal bij detox, beschikt u met een darmspoeling over een goede behandelmethode zonder schadelijke bijwerkingen.

Darmspoelingssets worden zoals al genoemd, gebruikt bij het behoud van een natuurlijke stoelgang, maar ook wanneer er gezondheidsklachten zijn die worden toegeschreven aan ongezond of overmatige hoeveelheden voedsel. Een klysma stimuleert dan de stoelgang en je kunt je na gebruik een stuk beter voelen. Ook heeft de klysma als doel de lever te prikkelen tot het produceren van galvloeistof, die via de galwegen in de darmen terechtkomt. Met de gal worden allerlei ongewenste stoffen verwijderd. In dit geval maak je gebruik van een koffieklysma.

Klysma's worden decennialang toegepast bij:

  • bevordering van de darmwerking en bij het zachter maken van de ontlasting
  • vermoeidheidsklachten (vaak na het eten)
  • verzachtende invloed op het hoofd
  • in- en uitwendige huidverzorging
  • het behoud van gezonde bloeddruk
  • ondersteuning van een gezonde spijsvertering
  • bevordering van het concentratievermogen
  • stemmingsstoornissen
  • stijve en stramme spieren in de rug

Werking darmspoeling

Je reinigt je darmen, waardoor afvalstoffen niet onnodig lang in het lichaam verblijven. Aangekoekte resten verlaten het lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het lichaam (huid, stofwisseling, spieren) kan zich herstellenIn veel gevallen is het nodig de darmspoeling te herhalen tot de kwalen verminderen. Het is veilig voor je darmen om te spoelen. Je darmflora wordt niet aangetast. Ook bij een onregelmatige stoelgang kan een darmspoeling veilig worden toegepast, mits dit geen dagelijkse gewoonte wordt, want darmen kunnen lui worden, de peristaltiek (natuurlijke darmbeweging) neemt af.

Benodigdheden darmspoeling

In de webshop is een uitgebreid assortiment darmspoelingssets en accessoires verkrijgbaar om thuis, zelfstandig, op een eenvoudige manier je darmen te kunnen spoelen, denk aan aan compleet darmspoelingspakket, opvouwbare klysma's, klysmaballonnen, klisteerspuiten, toiletemmers, canules, slangen en kraantjes, magnesiumsulfaat (bitterzout), zuiveringszout etc. Eenmaal aangeschaft kun je jarenlang gebruik maken van dit eenvoudige 'doe-het-zelf-pakket'.

Meer lezen over darmspoeling:

Darmen spoelen

De klysmaset van harde kunststof, inhoud 2 liter en open bovenkant is een fijne klysmaset om bijvoorbeeld een sapvastenkuur thuis te ondersteunen. De klysma maatkan is gemaakt van hard plastic, dus er komen geen toxinen vrij wanneer er vloeistoffen van lichaamstemperatuur in zitten. Door de transparante slang kan je de vloeistof zien lopen, waarbij je eventuele luchtbellen kunt signaleren. Het kraantje is traploos instelbaar, zelfs met 1 hand te bedienen. De bijgeleverde canules (2 stuks), zijn als basis prima. maar een flexibele canule (die ook wat langer is) is aan te raden. Dat maakt het bedienen van het kraantje een stuk gemakkelijker. De canule heeft overigens ook een groter gat, waardoor verstopping van de canule minder snel voorkomt, want bij de bijgeleverde canules nog wel eens het geval kan zijn. Je kunt je voorstellen dat ook het reinigen van de canules ook lastiger is.

Gebruik klysmaset thuis

De klysmaset kan zowel hangend als staand gebruikt worden, wat erg handig kan zijn wanneer je zowel toilet als badkamer wilt proberen om jezelf een darmspoeling te geven. Wanneer je de kan wil ophangen, kan je gebruik maken van een S-haak. Ook met een volle kan is dit geen probleem voor het ophangoog.

Het voordeel van deze grote kan (2 liter) is, dat je bij een grondige reiniging van je darmen, niet vaak je vloeistof hoeft aan te vullen, maar in positie kunt blijven zitten of liggen. Dit is bijzonder praktisch, omdat er bij het opstaan aandrang ontstaat en dus eerst je darmen moet legen voordat je de kan kunt bijvullen.

Stap-voor-stap-handleiding nodig bij klysmaset?

Wil je lezen hoe het gebruik van de klysmaset in werking is, lees of print dan de stap-voor-stap-handleiding hierboven. Daarnaast kun je er tips en adviezen terugvinden. 

Alternatieve klysmasets:

De opvouwbare klysmaset kan een fijne aanvulling zijn voor op reis. Darmen kunnen gevoelig zijn voor een veranderende omgeving, mensen en voeding, waarbij verstopping op de loer ligt. Opgevouwen is deze klysmaset klein verpakt in een handig zakje, dus makkelijk meenemen.

Net als de klysmaset met maatkan, is ook deze klysmaset aan de bovenkant open en heeft een identieke slang, kraantje en canules als de klysmaset met maatkan. Er zit een stevige lus aan de bovenzijde, waardoor de zak gemakkelijk opgehangen kan worden zonder risico van uitscheuren. Ook deze set is goed reinigbaar. Sinds kort is een andere set aan het assortiment toegevoegd; een transparante set van 1 liter.

Voor degenen die op zoek zijn naar nog andere klysmasets, zijn de volgende modellen toegevoegd aan de webshop:

De ballonklysma is ook een complete klysmaset, bestaande uit een dunne, harde canule met een ballon. De ballon is er in twee verschillende maten, 200 ml en 400 ml. De ballon vul je met water van lichaamstemperatuur, je plaatst de canule erop en dan is de klysmaset klaar voor gebruik.

Met de klisteerspuit kun je een kleine afgemeten klysmavloeistof naar binnen brengen. De spuit heeft een inhoud van 60 ml en wordt geleverd met een steriel verpakte canule van ongeveer 50 cm lang en is transparant. Luchtbellen kunnen gemakkelijk verwijderd worden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies