Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Epsomzout 25 kg Epsom salt

In bad met Epsom en lavendel - grootverpakking
Epsomzout 25 kg Epsom salt
4 Reviews | Review toevoegen
Epsomzout - een zout met vele toepassingen.

Artikelnummer

0191

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

7448122913953

€ 59,95
Prijs per doos

Voorraad :

Variatie: Epsomzout 25 kg Epsom salt
Aantal: 
Bestellen
 

Epsomzout grootverpakking 25 kg
Epsomzout is een mineraalzout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. De wetgeving staat niet toe hier meer informatie over te geven, maar u kunt deze wel vinden op deze site (in het Engels).

Epsomzout is niet geurend of schuimend. Om de ontspannende werking van het Epsomzout te versterken kunt u er Lavendel etherische olie aan toevoegen. Het weldadige aroma van de Oleum Lavandulae geeft een bijzondere ervaring in de badkamer. 

Epsomzout en ons lichaam - 10 nuttige toepassingen:

 1. Ter verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten en bij een zongevoelige huid: voeg 2 eetlepels zout toe aan 1/4 liter water. Maak een compres door een katoenen lap in de koude oplossing te drenken en leg dit op de huid.

 2. Bij verzorging van zwaarbelaste spieren: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen. Geeft direct verlichting en sneller herstel.

 3. Voor het behoud van soepelere gewrichten: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen, tenminste 3 maal per week. Na verloop van tijd nemen klachten af.

 4. Bij branderige en vermoeide voeten: voeg een half pond zout toe aan een warm voetenbad en ga hier tenminste 12 minuten lang met de voeten in zitten. Eelt is gemakkelijk te verwijderen en pijn neemt af.

 5. Bij stress en mentale spanningen (bij stress-situaties): voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan

 6. Als haarconditioner: verdeel gelijke hoeveelheden conditioner en epsomzout door het haar en laat dit 20 minuten intrekken. Het haar krijgt meer volume.

 7. Als gezichtsreiniger: meng een halve theelepel zout met een gezichtsreiniger en masseer de gezichtshuid. Spoel met koud water en dep droog. Werkt als een diepe reiniger.

 8. Voor een goede en gezonde nachtrust: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan.

 9. Als scrub voor het lichaam: neem een handvol zout en masseer dit over de natte huid. Uw huid wordt heerlijk zacht.

 10. En last but not least….bevordert een goed zuur-base evenwicht. Voeg een kilo zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 15 minuten badderen, om de drie dagen.
   

Toepassing in bad:

Voeg 300 tot 1000 gram zout toe aan het badwater. Deze dosering is afhankelijk van de gevoeligheid van uw lichaam en uw eerdere ervaringen. Begin daarom met een lage dosering en observeer de reacties van uw lichaam. Het is handig het zout toe te voegen terwijl het water het bad inloopt. Dit versnelt het oplossen. Zonodig kunt u dus ook nog enkele druppels lavendelolie toevoegen. Blijf tenminste 20 minuten in het warme water zitten.
 
Na het bad zult u nog een tijdje nazweten. Gebruik deze tijd om het lichaam rust te geven en drink ondertussen minimaal een halve liter water. Het lichaam kan er namelijk flink wat zweet uitwerken, waardoor eventueel ontgiftingsverschijnselen kunnen ontstaan. Houd uw lichaam gedurende een half uur warm om het nazweten te bevorderen.

Verpakkingen:
Het Epsomzout is verpakt in een stevige doos met binnenzak. U kunt deze ook kopen per kilo of per 5 kilo. Wissel de epsomzoutbaden ook eens af met een loogbad, van zuiveringszout of meng beide zouten.

Dit zout is bedoeld voor uitwendig gebruik. Gebruik deze link om naar het orale epsomzout voor de darm- en leverreiniging te gaan.

Geen bad? Hier een snelle oplossing!
lees meer over Ontzuren van het lichaam.

Sorteren op:

Review toevoegen
Mirjam - 02-12-2023 20:11

Heerlijk om minimaal 30 minuten in een bad met dit zout te liggen.
Lichaam en geest ontspant Ă©n ontzuurt.
Heerlijk om daarna te gaan slapen als een roos.

25 kilo is echter zeer voordelig in vergelijking met een kleinere hoeveelheid.
Wel zwaar als het in 1 zak is verpakt.

Makkelijk om etherische olie aan toe te voegen

paaisje - 31-05-2014 18:56

Zeer aan te raden! Zeker in combinatie met de lavendelolie. Het werkt ontzurend en ontspannend. Ideaal om te gebruiken na een lange wandeling of 's avonds als ontspanning. Als je 25kg bestelt, moet je er wel rekening mee houden dat het echt een grote en zware doos is. Niet altijd even handig in gebruik, maar wel lekker voordelig. Mijn omgeving is ook al overstag gegaan.

Lange - 31-03-2014 18:24

Wij vinden dit een heerlijk product! Gebruiken het voor psoriasis. We gooien er 1 pot Kneipp badzout door en al het zout ruikt heerlijk!

tiemetje - 23-03-2014 19:32

Gelijk een bad genomen met zout en lavendelolie.TOP!!!

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!