Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Celtic seasalt grof Keltisch zee zout

Keltisch zeezout Mattisson 400 gram zouten Celtic seasalt grof Keltisch zee zout
Keltisch zeezout Mattisson 400 gram zouten Celtic seasalt grof Keltisch zee zout
Celtic seasalt grof Keltisch zee zout
1 Review | Review toevoegen
Een bijzonder zout met vele toepassingen. Een rijk zout en daarom goed in huis te hebben.

Artikelnummer

0125

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

8717677963362

€ 3,99
Prijs per glazen pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Keltisch Zeezout / Celtic Sea Salt
Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is afkomstig uit de Guérande, een streek in Bretagne. Het wordt nog op exact dezelfde wijze gewonnen zoals de Kelten dat twee duizend jaar geleden deden. Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is ongewassen en ongeraffineerd zodat de unieke samenstelling zoveel mogelijk behouden blijft. Het zeewater wordt via een kanalensysteem binnengeleid naar de zoutwatermoerassen. Vanuit deze moerassen wordt het zoute water van het ene naar het andere ondiepe bassin geleid. Dit proces duurt ongeveer 2 weken. De bodem van de zoutmoerassen van Guérande bevatten speciale klei soorten. Het klei gaat een interactie aan met het zeewater waardoor het water iets zuurder wordt en een lager natriumchloride (NaCl) gehalte krijgt. In het laatste bassin wordt het zout aan de zon gedroogd en handmatig opgeschept. Het opscheppen gaat gefaseerd en levert verschillende producten op.

Land van herkomst: Frankrijk

Mattisson Celtic Sea Salt Coarse

De onderste laag is het meest in contact geweest met het klei en heeft daardoor een lager NaCl-gehalte en een zachtere smaak dan alle andere zeezouten. Dankzij het lagere NaCl-gehalte is er meer ruimte voor andere mineralen en sporenelementen, wat de grijzige kleur en de grove structuur van het zout verklaart. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken.

Commercieel zeezout daarintegen wordt gewonnen door een bassin vol te laten lopen met zeewater. Onder invloed van de zon verdampt het zeewater en het zout blijft over. Dit zout wordt vervolgens gewassen, geraffineerd en gedroogd, waardoor er waardevolle mineralen verloren gaan.

Inhoud: 400 gram
Toepassing: tafelzout, mondwater, sole, badwater

Ingrediënten van Mattisson Absolute Celtic Sea Salt Grof:
Chloride 52 à 59 gram per 100 gram
Sulfaat 0,90 à 2,21 gram per 100 gram
Magnesium 0,30 à 1 gram per 100 gram
Kalium 0,09 à 0,25 gram per 100 gram
Natrium 32,6 à 37 gram per 100 gram
Calcium 0,25 à 0,40 gram per 100 gram
Zink 0,37 à 0,90 mg per 100 gram
IJzer 0,15 à 1,50 mg per 100 gram

Keltisch zout als sole
Een sole is een oplossing waar dit zout deels in is opgelost. U maakt een sole door een glas of pot voor 1/3 te vullen met dit zout en voor de rest aan te vullen met water. Na flink schudden blijft een deel onopgelost op de bodem liggen. De oplossing is verzadigd en precies goed als sole.

Met het drinken van deze sole drinkt u een alkalische oplossing (basisch), bevordert een goed zuur-base evenwicht. De samenstelling van keltisch zout is uniek en zeer gunstig om dit evenwicht te beinvloeden. 

Keltisch zout als badzout
Keltisch zout is ook erg geschikt om in te baden. Houdt bij het doseren van het zout dan rekening met het volgende:

  • mineralen in het badwater kunnen door de huid in het bloed worden opgenomen;

  • een isotone zoutoplossing ontstaat bij een zoutgehalte van ongeveer 1%. Dus ongeveer 1 kg zout op 100 liter water. Hierbij is het zoutgehalte van het badwater ongeveer gelijk aan dat van ons bloed en is daarmee in balans;

  • een hypertone oplossing wordt verkregen door een hogere zoutconcentratie zoals bij zeewater die van nature een zoutconcentratie heeft van ongeveer 3%.

 

Probeer zelf uit welke concentratie het beste bij u past. Gebruik geen te hoge zoutconcentraties omdat de huid dan kan uitdrogen.

Lees meer over de relatie zout en gezondheid

Sorteren op:

Review toevoegen
Celestine - 24-04-2024 03:47

Heerlijk zout! Ik heb het wel even in de vijzel wat fijner gemalen zodat het wat 'subtieler' over het eten gestrooid kan worden, gewoon met de vingers 'a pinch of salt' toevoegen.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies