Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Epsomzout 5 kg Epsom salt

In bad met Epsom en lavendel Epsomzout 5kg stazak
In bad met Epsom en lavendel Epsomzout 5kg stazak
Epsomzout 5 kg Epsom salt
12 Reviews | Review toevoegen
Epsomzout - een zout met vele toepassingen. Koop meerdere verpakkingen en profiteer van de KORTING.

Artikelnummer

0087

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

7448103512557

€ 19,95
Prijs per zak

Voorraad :

Variatie: Epsomzout 5 kg Epsom salt
Aantal: 
Bestellen
 

Epsomzout 5 kg
Epsomzout is een mineraalzout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. De wetgeving staat niet toe hier meer informatie over te geven, maar u kunt deze wel vinden op deze site (in het Engels).

Epsomzout is niet geurend of schuimend. Om de ontspannende werking van het Epsomzout te versterken kunt u er Lavendel etherische olie aan toevoegen. Het weldadige aroma van de Oleum Lavandulae geeft een bijzondere ervaring in de badkamer. 

Epsomzout en ons lichaam - 10 nuttige toepassingen:

  1. Ter verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten en bij een zongevoelige huid: voeg 2 eetlepels zout toe aan 1/4 liter water. Maak een compres door een katoenen lap in de koude oplossing te drenken en leg dit op de huid.

  2. Bij verzorging van zwaarbelaste spieren: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen. Geeft direct verlichting en sneller herstel.

  3. Voor het behoud van soepelere gewrichten: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen, tenminste 3 maal per week. Na verloop van tijd nemen klachten af.

  4. Bij branderige en vermoeide voeten: voeg een half pond zout toe aan een warm voetenbad en ga hier tenminste 12 minuten lang met de voeten in zitten. Eelt is gemakkelijk te verwijderen en pijn neemt af.

  5. Bij stress en mentale spanningen (bij stress-situaties): voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan

  6. Als haarconditioner: verdeel gelijke hoeveelheden conditioner en epsomzout door het haar en laat dit 20 minuten intrekken. Het haar krijgt meer volume.

  7. Als gezichtsreiniger: meng een halve theelepel zout met een gezichtsreiniger en masseer de gezichtshuid. Spoel met koud water en dep droog. Werkt als een diepe reiniger.

  8. Voor een goede en gezonde nachtrust: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan.

  9. Als scrub voor het lichaam: neem een handvol zout en masseer dit over de natte huid. Uw huid wordt heerlijk zacht.

  10. En last but not least….bevordert een goed zuur-base evenwicht. Voeg een kilo zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 15 minuten badderen, om de drie dagen.


Toepassing in bad:
Voeg 300 tot 1000 gram zout toe aan het badwater. Deze dosering is afhankelijk van de gevoeligheid van uw lichaam en uw eerdere ervaringen. Begin daarom met een lage dosering en observeer de reacties van uw lichaam. Het is handig het zout toe te voegen terwijl het water het bad inloopt. Dit versnelt het oplossen. Zonodig kunt u dus ook nog enkele druppels lavendelolie toevoegen. Blijf tenminste 20 minuten in het warme water zitten.

Na het bad zult u nog een tijdje nazweten. Gebruik deze tijd om het lichaam rust te geven en drink ondertussen minimaal een halve liter water. Het lichaam kan er namelijk flink wat zweet uitwerken, waardoor eventueel ontgiftingsverschijnselen kunnen ontstaan. Houd uw lichaam gedurende een half uur warm om het nazweten te bevorderen.

Indien u geen bad heeft kunt u als alternatief een voetenbad nemen.

Verpakkingen:
Het Epsomzout is verpakt in een afsluitbare stazak en u kunt deze ook kopen per kilo en 25 kilo. Wissel de epsomzoutbaden ook eens af met een loogbad, van zuiveringszout of meng beide zouten.

Dit zout is bedoeld voor uitwendig gebruik. Gebruik deze link om naar het orale epsomzout voor de darm- en leverreiniging te gaan.

lees meer over Ontzuren van het lichaam.

Sorteren op:

Review toevoegen
Teresa - 12-02-2024 14:27

Heel goie product is aan aanrad goie service.5

J. van Voorst - 20-09-2017 13:36

Snelle levering goede kwaliteit en fijne verpakking. Al verschillende keren besteld en blijf dit doen. Ga zo door!!!

salie - 22-04-2014 15:55

Fijn voor een reinigend bad na de leverreiniging.

David - 15-04-2014 10:29

Perfect voor mn psoriasis! Uitstekend product

Natalja - 14-04-2014 10:54

goede prijs! Ik gebruik het Epsomzout vooral voor mijn huidziekte, en ik krijg daar goede resultaten van, bij voorbeeld veel minder jeuk/ brand. Door een arts is mij aanbevolen om 1 keer/ week met 4,5 kg te badden, ik heb dus een grote hoeveelheid nodig, wat meestal moeilijk te vinden is...gelukkig hier wel! ook een uitstekend product voor alle mogelijke andere klachten, zoals reuma, en voor het detoxen, dus voor iedereen een aanrader!

Anne-Marie - 31-03-2014 19:24

hele snelle levering, fijne verpakking, heerlijk voor in bad, slaap als een roos.

Helene - 19-02-2014 16:21

snel geleverd
Handige verpakking
elke avond in mijn bad en ik slaap prima
(ik kon mijn slaapmedicatie afbouwen en dat is me nog nooit eerder gelukt ondanks diverse pogingen. Ben nu slaapmedicatie vrij)

Ria - 21-01-2014 15:45

Wij gebruiken epsomzout in bad, het heeft een positieve werking op het lichaam en bij Lekker in mn vel is de prijs goed en wordt er snel geleverd.

Yvonne - 19-01-2014 22:21

goede prijs, snelle levering, prima verpakt.

ursula - 09-01-2014 10:51

Snelle levering.
Epsom zout zorgt voor een goede
nacht rust.

david - 25-06-2024 21:16

goede prijs voor epsom zout

Petra Danielse - 25-06-2024 21:16

Snelle levering, prima verpakt en een prima product!
Voor herhaling vatbaar dus!

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!