Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Baking Soda - zuiveringszout - Natriumbicarbonaat 1000 g

zuiveringszout - natriumbicarbonaat
Baking Soda - zuiveringszout - Natriumbicarbonaat 1000 g
8 Reviews | Review toevoegen
Dit zuiveringszout is bijvoorbeeld geschikt als badzout, ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht en als bakpoeder en bij klysma's. Koop meerdere verpakkingen en profiteer van de KORTING.

Artikelnummer

0043

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

7448105472453

‚ā¨¬†7,99
Prijs per pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Zuiveringszout - Natriumbicarbonaat - baking soda
Dit zout kent vele toepassingen. Het wordt gebruikt als rijsmiddel in bakpoeder en zelfrijzend bakmeel, als middel ter ondersteuning van het behoud van een normale zuurgraad in de maag, in waspoeder, als badzout en in bruisballen.

Zuiveringszout als badzout
Opgelost in water is het een middel ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. Aangenaam warm en lekker genieten van het 'gladde water' gedurende ongeveer 30 minuten. Het basische water werkt verzachtend op de huid,

Verzuring is een gegeven wat voor elk mens geldt. Door stress, te weinig beweging, verkeerde voedingsgewoontes en onvoldoende diep ademen ontstaat sneller verzuring. 

Een ligbad of voetenbad met zuiveringszout is een effectieve en aangename manier om ons zuur-base evenwicht op een positieve manier te ondersteunen.

Dosering: ongeveer 100 gram/badkuip, 25 gram voor voetenbad. De pH zou 8 tot 8,5 moeten zijn. Dit kan gemeten worden met meetstrips. Minimaal dertig minuten badderen en daarna 30 minuten warm rusten. Goed drinken na afloop. Mengen met epsomzout is ook mogelijk, waardoor tijdens het badderen magnesium kan worden opgenomen. Magnesium ondersteunt de zuur-base-balans.

Zuiveringszout als klysmavloeistof
Enerzijds absorberen de darmen het basische water en stellen het beschikbaar aan het lichaam. Anderszijds wordt de pH-waarde in de darmen zelf in balans gebracht. 

Dosering: gebruik deze klysmavloeistof wanneer de darmen grotendeels schoon zijn, dus als slotspoeling. Per liter hebt u 5 gram nodig. 

Zuiveringszout als bakpoeder
Zuiveringszout is geschikt als bakpoeder om het deeg te laten rijzen. Een prima alternatief voor gist en daarmee geschikt wanneer je gist-en schimmelvrij wilt eten (bijv. bij Candidabesmetting) 

Andere toepassingen van zuiveringszout:

  1. milde scrub

  2. mondwater

  3. deodorant

  4. tandpasta

  5. schoonmaakmiddel


Inhoud: 1000 gram

Lees meer over ontzuren van het lichaam

Meer lezen over gezonde ontlasting

Sorteren op:

Review toevoegen
Willem B. - 29-09-2014 20:34

Ik heb voor het eerst dit produkt in mijn badwater gebruikt met grote positieve gevolgen. Mijn vrouw heeft al jaren last van een hardnekkige jeuk.
Dag en nacht krabte ze zichzelf open, haar huid zag er niet meer uit. Na één keer badderen met (150 gram) zuiveringszout was haar jeuk verdwenen.
Ik zelf had een lichte vorm van psoriasis, ook deze is geheel verdwenen. Dit produkt is in één woord GEWELDIG!!!!!!

F.Pronker de Boer - 12-01-2014 12:18

Sinds kort draag ik een beetplaat. Deze is zeer goed te reinigen met dit product. Verder gebruikt ik deze dagelijks in een glas lauw water

Jan Daalmans - 15-07-2024 03:15

Voor het slapen gaan een glas water met een eetlepel natriumbicarbonaat helpt goed tegen refluxklachten.

Richard - 15-07-2024 03:15

Prima product.
Ook prima geschikt voor darmspoeling.
2 eetlepels in een liter water is wat mij betreft een goede hoeveelheid voor een klysma.
Verder gebruik ik het ook veel voor een detox bad: een kopje Keltisch zeezout en twee eetlepels natriumbicarbonaat.

Lena - 15-07-2024 03:15

Ik heb nog niet alle gebruiks mogelijkheden van dit product ontdekt. Maar er een bad mee nemen was heerlijk en ontspannen.
Supersnelle levering hier in Belgi√ę! Ik kreeg het de volgende dag na bestelling! Ongelooflijk!
Dank u vriendelijk voor het leuke cadeautje die ik in pakje heb gevonden!

sanne - 15-07-2024 03:15

ik ben nog alle gebruiks mogelijkheden aan het ontdekken van dit product.
ik heb het vooral gekocht voor de schoonmaak in huis en heb er al prettige ervaringen mee. het is prima geur neutraliserend in de stofzuigerzak. ook erg fijn als zeer mild "schuurmiddel" om de badkamer te reinigen. ik heb mijn tanden er voorzichtig mee gepoetst en deze zijn erna superglad en fris.zo zijn er nog tal van mogelijkheden, om dit product te gebruiken en deze ga ik stuk voor stuk ontdekken:).... voor mij een betere optie dan alle chemische schoonmaakmiddelen!
alleen jammer dat het niet in grootverpakking te krijgen is.

Derrik - 15-07-2024 03:15

Dit product was waarlijk een ontdekking !
Eén eetlepel voor twee liter water met behulp van de opblaasbare canule rustig laten inlopen; zacht en licht prikkelend tezelfdertijd. Het geeft een gevoel van weldadigheid om de dag te beginnen !

Frea Plantinga - 15-07-2024 03:15

NaBic is een werkelijk prachtig schoonmaakmiddel, zowel voor intern als extern gebruik. In badwater/voetenbad kan zelfs een klein beetje douchegel worden gedaan voor een heerlijk geurtje. Niet teveel, want anders bindt de NaBic zich daar teveel aan en dan is de wering ook minder.
Als slotclysma zou ik liever een halve theelepel per liter adviseren, omdat er altijd nog wat zurige rommel in de darmen achterblijft na de eerste clysma, en dat geeft gasvorming. Daarnaast is het van belang om die slotclysma een minuut of 3 in de darm te houden voordat het eruit moet, om geen onprettig gevoel ervan over te houden. Bij de meeste mensen zijn de zure resten, die in de darmen achterblijven, ook al is er een clysma toegepast, een te groot contrast voor de sterk basische effecten van NaBic. vandaar dat ik het dan ook met voorzichtigheid toepas....

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!