Filter

close
0
Onbeperkt
Een darmspoeling is voor velen nog een ongebruikelijke handeling. Een eerste keer zult u waarschijnlijk kiezen voor op het toilet. In dat geval hebt u alleen wat kokosvet nodig om de canule en anus in te vetten. Dit maakt het inbrengen van de canule een stuk prettiger. Daarnaast kan een haak handig zijn om de set op te hangen aan een spijker of lus.

Bent u van plan om de darmspoeling liggend te gaan uitvoeren, dan kunt u eens overwegen of een onderlegger en toiletemmer u mogelijk kunnen helpen, omdat niet iedereen een toilet in de buurt van een bed heeft.

Het is goed u te realiseren dat een darmspoeling alleen de dikke darm betreft. Wilt u ook de dunne darm reinigen, gebruik dan Magnesiumsulfaat (bitterzout) voor een natuurlijke stoelgang/ontlasting. Hiermee ontstaat een spoeling in zowel dunne als dikke darm. Dit is een veilige manier, zolang u dit met mate gebruikt.

Wilt u na de darmspoeling de darmflora versterken, neem dan een probiotica. U kunt kiezen om deze enkele weken daarna oraal in te nemen. De probiotica van Jacob Hooy is in poedervorm, waardoor het ook mogelijk is een laatste spoeling te doen met probiotica in het spoelwater.


 


Bezig met laden...

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies