Filter

close
0
Onbeperkt

Voor het kiezen van een canule bij de klysmaset kunt u zich de volgende vragen stellen:
 

Wilt u de darmspoeling zittend of liggend uitvoeren? Een zittende spoeling vraagt om een flexibele canule. U zult als snel ontdekken dat een harde canule, zoals meegeleverd, niet prettig aanvoelt omdat er spanning ontstaat op de anus. Bij een liggende spoeling is dit minder het geval.

Bent u lenig genoeg om het kraantje te bedienen bij uw anus? Hoe langere canule u kiest, hoe dichter het kraantje naar u toekomt. Dit maakt het bedienen aanzienlijk gemakkelijker.

Hebt u een gevoelige anus of darmwand? In dat geval is het belangrijk dat u een canule kiest waarbij het inbrengen geen (extra) schade toebrengt of pijn geeft. In dat geval is een gat aan de zijkant van de canule aangenamer dan een gat aan het uiteinde. Daarnaast zult u ervaren dat hoe soepeler de canule is, des te aangenamer dit zal voelen bij trillingen in de slang.

Hoe vaak zult u uw darmen gaan spoelen? Een canule die moeilijk te reinigen is, zal eerder vervangen moeten worden dan een canule waarbij dit gemakkelijk gaat. In het algemeen; hoe minder randjes aan de canule, des te gemakkelijker te reinigen.


 


Bezig met laden...

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies