Chimalaya kuurzout 750 gram
Chimalaya kuurzout 750 gram
0 Reviews | Review toevoegen
Chimalaya Badzout is zeer geschikt om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd te ontspannen.

Artikelnummer

0192

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

8714243039773

€ 12,95
Prijs per pot, 1 kg

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Chimalaya kuurzout

Chimalaya kuurzouten bestaan voor 100% uit de allerbeste kwaliteit Himalaya zoutkristallen. De enige bewerking die dit authentieke zout heeft ondergaan is het fijn malen tot een redelijk snel oplosbaar granulaat. Dit kristalzout is zo’n 250 miljoen jaar geleden in de Himalaya ontstaan door het droogvallen van de zee onder invloed van de zon, waardoor er enorme zoutlagen ontstonden.

Kristalzout

De structuur van kristalzout is niet moleculair, maar magnetisch. Als gevolg van de enorme druk die het heeft ondergaan tijdens de vorming van het Himalaya-gebergte, hebben de bestanddelen (o.a ijzer, chroom, calcium, fosfor, magnesium, mangaan, potassium, silicium, zink, zwavel en vele andere elementen) van het kristalzout uit de Himalaya een colloïdale geïoniseerde vorm aangenomen en zijn de kristallen vermalen tot een afmeting die zo klein is dat ze rechtstreeks door de cellen kunnen worden gebruikt, zonder zelfs het stofwisselingssysteem te passeren. Door verschuivingen in de aardkorst zijn de zoutlagen uiteindelijk opgesloten en is de kwaliteit van dit zout uniek gebleven qua samenstelling, zuiverheid en opneembaarheid. De zonne-energie die in het zout zit ‘opgesloten’ is fenomenaal.

Levend himalayazout

De meeste mensen kennen zout als het geraffineerde keukenzout (bijna 100% natriumchloride) waaraan soms jodium wordt toegevoegd. Dit zout bevat niet de vele werkzame mineralen en sporenelementen, die bijvoorbeeld wel in zeezout (tussen 90 en 99% natriumchloride) zitten. Dode zee zout bevat echter relatief weinig natriumchloride, maar erg veel mineralen en sporenelementen.
Het Chimalaya kristalzout bestaat uit een unieke compositie van door de natuur zelf gevormde natrium chloride (ongeveer 99%), mineralen en sporenelementen. Deze laatste 1% bestaat uit meer dan 60 (meetbare) elementen en sporenelementen die dit kristalzout haar unieke energetische eigenschappen geeft.
De diversiteit en de natuurlijke samenhang van deze aanwezige elementen geven het kristalzout zijn kwaliteiten en in het bijzonder zijn bio-energetische eigenschappen. Dit zout is ontstaan door het opdrogen van de prehistorische zeeën, waarvan het zoutgehalte en het gehalte van verschillende elementen dezelfde was als de minerale samenstelling van bloed (het zoutgehalte van het bloed maakt de geleiding, absolute voorwaarde voor elke uitwisseling van informatie tussen de cellen, mogelijk).
Met recht kan men hier spreken van levend kristalzout want de energie in dit zout kan via het water door de mens geassimileerd worden.

Energetisch kuurbad

Chimalaya badzout is zeer geschikt om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd te ontspannen. Doordat het zout opgelost is, kan het lichaam actieve stoffen opnemen en gifstoffen en afvalproducten juist afgeven (osmose). Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en bevordert een goed zuur-base evenwicht.

Gebruik

Bij normaal gebruik is een verdunning van 1% in bad voldoende; dus voor een vol bad is 500 gram Chimalaya badzout nodig. Belangrijk is om het zout eerst enige tijd in een beetje water te laten oplossen alvorens men het overige badwater toevoegt. Bij een voetbad ongeveer 1 deksel vol zout toevoegen.
Bij therapeutisch gebruik voor huid, spieren/gewrichten of ontgifting 2 keer per week, 3 weken lang. Vervolgens dient u een therapeutische pauze van 1 week te nemen en daarna indien nodig herhalen. Bij normaal gebruik en als opkikker 1x per week. Bij voorkeur geen andere badproducten toevoegen om de inwerking van het zout niet te hinderen. Het beste resultaat verkrijgt men als na het bad het lichaam niet wordt afgespoeld en de huid wordt droog gedept of als men de huid zelfs zo laten opdrogen.

Waarschuwing: Door de intensieve werking van dit product is gebruik NIET aan te raden bij hartproblemen en zwangerschap.

Inhoud: 750 gram

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies