Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Wonderolie Frans (Ricinus) 1000 ml

Wonderolie Jacob Hooy
Wonderolie Frans (Ricinus) 1000 ml
7 Reviews | Review toevoegen
Wonderolie is een unieke, plantaardige olie. die vanwege haar eigenschappen vele toepassingen kent

Artikelnummer

0146

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

8719265047027

€ 23,99
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Wonderolie 1 liter Jacob Hooy - Hexaan-vrij
Wonderolie / Castor olie is al eeuwen in gebruik door de mens. De koud geperste olie van Wonderbonen werd al gevonden in Egypte, in tomben van 4000 jaar voor Christus. Ook door Herodotos en andere Griekse reizigers werd de Ricinusolie al genoemd.

In India wordt de wonderolie al zo’n 4000 jaar gebruikt. Vroeger werd de wonderolie veelal gebruikt voor haar medicinale eigenschappen, maar tegenwoordig wordt de Castorolie voornamelijk gebruikt vanwege de cosmetische voordelen. De Wonderboom olie wordt met name gebruikt ter verbetering van de conditie van het haar en geeft tevens weer glans aan het haar. Verder ondersteunt deze olie het herstellend vermogen van de huid en helpt het bij ruwe en schrale huid.

Wonderolie voor de huid
Ricinusolie staat bekend om de haar reinigende en voedende werking. Zo is de olie sterk aan te raden bij een droge verouderde huid. Bovendien helpt het de huid er weer gaaf uit te zien doordat de Wonderboom olie het herstellende vermogen van de huid ondersteund.

Ook wordt Castor olie gebruikt door de reinigende werking voor de huid,  waarbij je de wat dikkere Castorolie (80%) vermengt met een dunnere olie zoals bijvoorbeeld Arganolie of Olijfolie (20%). Door de kleine moleculaire massa, heeft de olie namelijk als eigenschap ook de diepere huidlagen te bereiken.

Wonderolie voor je haar
Castor olie bevat Omega 9 vetten. Hierdoor heeft de Castorolie een voedende eigenschap en zorgt het dat droog of pluizig haar er weer gezond uitziet en gaat glanzen. Doordat de essentiële vetzuren de haren vanuit de wortel voedt, ervaren veel mensen dat Castorolie het haar stimuleert waardoor het voller wordt.

Zo kun je bijvoorbeeld een paar keer per week de wonderolie inmasseren op de hoofdhuid en ’s nachts in laten trekken. Bovendien stimuleer je zo de doorbloeding. Laat de olie een hele nacht inwerken en was je haar de volgende ochtend uit 

Wonderolie voor je darmen
Wonderolie is een traditionele, uitstekende remedie om de inwendige reininging van de darmen te bevorderen. Het irriteert minder dan bitterzout en heeft geen bijwerkingen buiten de normale reakties op reiniging. 

Neem 1-3 eetlepels wonderolie in eenderde glas warm water 's ochtends vroeg op een lege maag of voor het slapen gaan (persoonlijke voorkeur). 

Het is een zeer gunstige behandeling voor een natuurlijke stoelgang/ontlasting. Het kan ook gegeven worden aan kinderen (in kleinere doseringen). Hoewel het geen aanbeveling verdient om bitterzout te vervangen door andere producten die de darmreiniging ondersteunen. Tijdens de ondersteuning van de leverreiniging, mag wonderolie wel in plaats hiervan gebruikt worden bij een allergie voor bitterzout.

Inhoud: 1 liter

Sorteren op:

Review toevoegen
Teresa - 12-02-2024 14:30

Heel fijne olie om darm te reninger weerk goed ik ben heel tevrede is aan aanrade sineel binnen, goie service.5

johan - 17-12-2023 18:45

Super kwaliteit voor een hele mooie prijs, en doet voor mijn lichaam wonderen (zoals het zegt wonderolie ;)

Mavaro - 14-05-2017 18:26

Werkt uitstekend als laxeermiddel.Na 6 tot 8 uur het gewenste effect.

Issa - 07-04-2017 23:27

ik heb die onlangs nog gekocht voor mijn haar ik gebruik die gewoon overdag en het geeft een gel look
maar ik zou wel willen weten of het organisch en koud geperst is

salie - 22-04-2014 15:57

Ik had ook liever een glazen fles gehad. Verder een prima product. Als huidolie eventueel te vermengen met b.v. sesamolie, wordt het wat vloeibaarder. Ik druppel de zuivere ogen in mijn ogen voor de nacht.

Myrthe - 28-01-2014 17:17

Het fijne aan de olie is dat hij geurloos is. Voor uitwendig gebruik is hij erg dik en raad ik aan om het toch te vermengen met een andere olie.

Esther - 30-05-2024 05:32

In de beschrijving van mogelijke toepassingen van castorolie ontbreekt die van (lever)pakking. Door een katoenen doek te verzadigen met castorolie (evt voorzichtig even verwarmen), deze over je hele buik lleggen, wat plastic folie eroverheen, dan een handdoek en een warme kruik. Zo een half uurtje liggen. Werkt ontgiftend voor je lever, wordt beweerd en ik gebruik het ivm menstruatiekrampen / endometriose .

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies