Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Rhino Horn neusspoeling rood

Rhino rood Rhino Horn neusspoeling rood
Rhino rood Rhino Horn neusspoeling rood
Rhino Horn neusspoeling rood
0 Review | Review toevoegen
Een neusspoeling heeft een verzachtende invloed op luchtwegen, zodat u vrijer kunt ademen en is weldadig en verzachtend voor de keel. Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aan

Artikelnummer

0040

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

7090001493041

€ 12,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Neusspoeling
Verkouden? Hooikoorts? Luchtwegallergie? Voorhoofdholteontsteking? De Rhino horn kan hierbij verlichtend werken.

Toepassing
Neusspoeling wordt in de natuurgeneeskunde op veel plaatsen in de wereld toegepast en is een natuurlijke methode van medisch handelen. Vissers overal ter wereld hebben generaties lang hun neus gespoeld met zout water. In sommige Afrikaanse stammen wordt over neusspoeling gesproken als een 'zuivering van gedachten' ofwel het hoofd helder maken. In de yogatraditie is neusspoeling een van de reinigingsprocessen. Reeds duizenden jaren werden de tanden gepoets in de yogacultuur, terwijl het pas ongeveer de laatste honderd jaar gebruikelijk is in de westerse cultuur. Momenteel wordt de neusspoeling steeds vaker gebruikt.

Verfrissende en aangename neushygiene, aanbevolen door KNO-artsen.
Aanbevolen door K.N.O.artsen:
Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie. Een neusspoeling met lauw zout water verwijdert eenvoudig en voorzichtig korstjes en viezigheid uit de neus. Het is makkelijk om te doen en het heeft geen schadelijke bijwerkingen.

Het is gebleken dat een neusspoeling erg effektief is in de preventie en behandeling van voorhoofdsholteontsteking en het levert ook een nuttige bijdrage in de behandeling van chronische voorhoofdsholteontsteking. Mensen die hooikoorts hebben of allergisch zijn voor huisstof voelen zich vaak aanzienlijk beter als ze de neus gaan spoelen.»

Iedereen weet dat tranen zout zijn. De slijmvliezen in de neus zijn dat ook. Daarom moet het water voor een neusspoeling zowel zout als lauw zijn. Het is de bedoeling dat het dezelfde concentratie heeft al je tranen, een zgn isotone oplossing. Dat maakt het makkelijk en verfrissend om 'een neusdouche' te nemen, dat wil zeggen om de neus te spoelen, Je neemt himalayazout, lost dat op in lauwwarm water, proeft of het net zo zout is als je tranen, giet het water in het ene neusgat en laat het er door het andere uitlopen en omgekeerd.

Reiniging van de Rhino Horn
Na gebruik spoel je de Rhino Horn, laat al het water er uit lopen en droog hem. Virussen en bacteriën kunnen niet op droog plastic leven. Na het drogen zijn er alleen die virussen en bacterën die er normaal gesproken in de lucht aanwezig zijn.

K.N.O artsen raden aan de Rhino Horn net zoals een tandenborstel als persoonlijk eigendom te beschouwen. Spoel de Rhino Horn met kokend water als er meerdere mensen zijn die hem kort na elkaar willen gebruiken.

Wat kan er fout gaan?

  • Het water loopt niet goed door de neus

a) Vanwege opgezwollen slijmvliezen zit de neus dicht. Het is moeilijk om door een of door beide neusgaten te ademen en daarom loopt het water er ook niet doorheen.

Warm zout water ontspant de slijmvliezen en kan een dichte neus open krijgen. Laat het water ong. 5 seconden in de neus staan. Doe hetzelfde aan de andere kant en laat het daar ook even staan. Herhaal dit een paar keer totdat het water er doorheen loopt.

b) Het kan zijn dat de Rhino Horn scheef zit en dat de opening van de tuit tegen de neuswand aandrukt. Dan loopt het water niet goed door de neus.

  • Het water komt in de mond en de keel

Houd de mond open. Misschien steek je je kin teveel naar voren. Je krijgt geen water in je keel als je je kin dicht bij je borst houdt.

  • Het is onplezierig

Zowel te weinig als teveel zout in het water doet pijn. Houd je aan de dosering van 3 gr. zout in 3 dl. water. Het water moet ook niet te koud of te warm zijn. De beste temperatuur is handwarm, lichaamstemperatuur.
 

Hoe vaak kan ik de Rhino Horn gebruiken?
Je kunt de Rhino Horn zonder problemen elke dag gebruiken. In bijzondere gevallen zoals bv. veel pollen in de lucht, verkoudheid of een akute voorhoofdsholteontsteking, kun je je neus 2-4 maal per dag spoelen. Maar normaal –voor welzijn, hygiëne en preventie- is 1 maal per dag genoeg en dan ’s ochtends of ’s avonds.

Als je ’s avonds je neus spoelt kan dit bijdragen tot minder snurken.

De Rhino Horn wordt geproduceerd in Noorwegen en is gemaakt van recyclebaar en milieuvriendelijk plastic. Verkrijgbaar in de kleur blauw en rood. De Rhino Horn wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing, incl. afbeeldingen. 


Meer lezen over neusspoelingen

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies