Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Neti neusspoelkannetje - Neti pot - netikannetje Flora

Neti neusspoelkannetje - Neti pot - netikannetje Flora

Neusspoelkannetje Neusspoeling instructie Netipot Jala Neti
Neusspoelkannetje Neusspoeling instructie Netipot Jala Neti
Neti neusspoelkannetje - Neti pot - netikannetje Flora
11 Reviews | Review toevoegen
Deze vaatwasserbestendige neusspoelkan is geschikt om de bovenste luchtwegen te reinigen.

Artikelnummer

0015

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

7448123381300

€ 12,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Neti pot - neusspoelkannetje
In Ayurveda betekent 'Neti' reiniging van de bovenste luchtwegen, met name de neus en de bijholten. Met een neusspoeling wordt de hele neus van binnen gezuiverd van overtollig en verkleefd neusslijm, stof of allergenen. De gebruikte zoutoplossing ondersteunt de afweerfunctie van de neusslijmvliezen.

Het Neti-neusspoelkannetje Flora kan dagelijks worden gebruikt - in het pollenseizoen, bij verkoudheid of een verstopte neus zelfs meerdere malen per dag. Dagelijks gebruik van het Neti-neusspoelkannetje wordt al snel net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

Een neusspoeling gaat heel eenvoudig in zijn werk: vul het Neti-neusspoelkannetje met een lauwwarme zoutoplossing, kantel het hoofd en laat de zoutoplossing langzaam het neusgat instromen tot het water vanzelf door het andere neusgat weer naar buiten loopt.

Het Neti-neusspoelkannetje Flora is vervaardigd van wit porcelein en kan probleemloos worden schoongemaakt, ontkalkt of gedesinfecteerd. Op het gladde oppervlak krijgen bacteriën geen kans. Een uitkomst in het pollenseizoen, bij verkoudheid of een verstopte neus. Een schone neus ruikt tenslotte beter...

Het zout is wellicht het belangrijkste onderdeel van een goede neusspoeling. Om de neus het minst te belasten wordt een isotone zoutoplossing gebruikt. Een isotone of fysiologische zoutoplossing is een oplossing van 0,9% (9 gram per liter) zout in water, zodat de osmotische waarde van de verkregen oplossing overeenkomt met die van de lichaamsweefsels. Een gemakkelijke referentie is dat een isotone zoutoplossing hetzelfde smaakt als een traan.

Hebt u al wat meer ervaring met de Neti Pot, dan kunt u gerust wat experimenteren met de zoutoplossing. Meer zout geeft een hogere osmose wat maakt dat vocht in de gezwollen delen van de neus sterker aangetrokken worden door de zoutoplossing.

Naast de osmotische werking heeft zout ook het voordeel dat het het water zacht maakt; vooral leidingwater kan veel kalk bevatten en dit water kan dan zonder zouttoevoeging als hard en irriterend ervaren worden.

Geschikte zouten zijn o.a.: himalaya zout (voor beginners zeer aangeraden), natuurlijk zeezout, Meinebase zout. Keukenzout is eerder af te raden omdat dit te sterk kan reageren met de gevoelige lichaamweefsels.

Meer lezen over neusspoeling
 
De Neti Pot wordt in land van oorsprong handmatig vervaardigd. Uitvoering kan per kannetje een beetje verschillen. De Neti Pot wordt verzonden met zeer duidelijke gebruiksaanwijzing.

Inhoud: 100 ml
Maten: 150 x 50 x 50 mm (ook handig voor op reis)
Materiaal: porselein (kan in vaatwasser)

Sorteren op:

Review toevoegen
Linda - 15-01-2017 18:56

Heel praktisch kannetje, niet te groot.
Duidelijke handleiding.
Snelle levering.

Cleo - 20-02-2014 13:42

Praktisch kannetje, kan net genoeg water in om 1 neusgat te spoelen, dan weer bijvullen en het andere neusgat doen. Is heel handig en goed proper te houden, en maakt echt het verschil voor mensen met verkoudheid, allergie aan pollen, ... of gewoon zomaar om je neus schoon te houden. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Roos - 20-02-2014 11:37

Na een bijholte ontsteking een aantal jaar geleden heb ik een chronisch verstopte neus. Heb goede hoop dat dit me hiervan af gaat helpen. Gebruik het nu een aantal dagen met het himalayazout en het voelt gewoon heel erg fijn na gebruik. Meer lucht en geen drukkende pijn meer op mijn ogen.

Roos - 20-02-2014 11:37

Na een bijholte ontsteking een aantal jaar geleden heb ik een chronisch verstopte neus. Heb goede hoop dat dit me hiervan af gaat helpen. Gebruik het nu een aantal dagen met het himalayazout en het voelt gewoon heel erg fijn na gebruik. Meer lucht en geen drukkende pijn meer op mijn ogen.

Sandra - 13-02-2014 08:46

Supersnelle levering :-)
Ik ben zeer tevreden over het potje (incl. duidelijke gebruiksaanwijzing) en gebruik daarbij het himalayazout.

Het is even wennen maar daarna is het potje zeer handig in gebruik.

Sipko - 11-02-2014 13:10

Goed product voor een goede prijs. Snelle levering inc. duidelijke gebruiksaanwijzing. Werkt uitstekend. Ben er erg tevreden mee!

eva - 02-02-2014 17:34

Aanrader!

iwulfsen - 24-12-2013 15:06

Super snelle levering
fijn in gebruik

eni - 17-12-2013 18:49

goed schoon te houden.i.c.m. het hymalayazout erg goed resultaat.ben je verkouden , even spoelen voor het slapen gaan en je kunt heerlijk slapen , geen verstopte neus.
binnen 2 dagen van mijn verkoudheid af.
de vorm van het potje is precies goed voor dit doel.

Lena - 30-05-2024 05:27

Heel prettig in gebruik en doordat het strak is vormgegeven (geen relief) is het goed schoon te houden. Een aanrader

manon - 30-05-2024 05:27

Een rare ervaring, maar zeker de moeite waard! Meteen daarna voelde ik me een stuk schoner en "helderder". Het potje zelf is een simpel maar werkzaam model dat makkelijk schoon te maken is.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies