Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Kokosolie, virgin Omega bio 1000 ml

Kokosolie EV 1000 ml in
Kokosolie, virgin Omega bio 1000 ml
1 Review | Review toevoegen
Virgin koudgeperste biologische kokosolie is een natuurlijk, plantaardig product dat geperst is uit vers vruchtvlees.

Artikelnummer

0054

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

8716671000080

€ 19,50
€ 18,50
Prijs per glazen pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Extra virgin kokosolie in glazen pot
Virgin koudgeperste biologische kokosolie is een natuurlijk, plantaardig product dat geperst is uit vers vruchtvlees. Deze heerlijk naar kokos geurende olie bestaat voor bijna 50% uit laurinezuur, dat het cholesterolgehalte (LDL) niet verhoogt. Het bevat bijna alleen die gezonde vetten die het lichaam efficient in energie kan omzetten en dus niet opslaat als vet. Kokosolie is stabiel bij hoge temperaturen en doordoor ideaal voor frituren, wokken en bakken. Het kan ook koud als smeersel worden gebruikt. Mengen kan bijvoorbeeld met olijfolie en sesamolie. Eventueel bezinksel en kleurverschil zijn mogelijk maar natuurlijk. Bevat geen transvetzuren en is niet gehydrogeerd.

Deze kokosolie wordt gemaakt in Sri Lanka. Vanaf de teelt van de bomen en noten, de oogst, het schillen van de vruchten, het persen van het vruchtvlees, het filteren van de olie tot aan verpakken toe. Dit gehele proces wordt grotendeels handmatig uitgevoerd door behendige lokale bewoners, zowel mannen als vrouwen. Door de aankoop van dit product draagt u dan ook bij tot het in stand houden van een rechtvaardig en sociaal personeelsbeleid op deze prachtige plantage, die uiteraard voldoet aan alle strenge Europese normen omtrent hygiene en biologische landbouw.

Gezonde eigenschappen kokosolie:

  • het wordt sneller in energie omgezet dan andere vetten omdat het vet direct in de bloedbaan wordt opgenomen en niet eerst door de lever hoeft te worden afgebroken. Van kokosolie wordt je daarom niet dik.
  • verhoogd de weerstand tegen ongustige bacterien en schimmels in de darmen. Smeer het op de broodplank en het blijft hygienisch, eet het en het ondersteund het immuunsysteem in de strijd tegen bacterien, virussen en schimmels, zoals Candida.
  • geschikt voor oilpulling (oliezuigen). Een zeer oude ayurvedische manier voor detox via het mondslijmvlies. Lees meer.


Gebruik kokosolie:

  • op je huid, als verzorger en make-up remover

  • in je haar, als glansmiddel en verzorger

  • op je lippen

  • als broodbeleg

  • als grondstof voor zelfgemaakte chocola (recept)

Sorteren op:

Review toevoegen
Frea Plantinga - 30-05-2024 06:26

Kokosolie is inderdaad een soort Haarlemmer Olie: je kunt het voor zoveel zaken gebruiken. ik bak er mijn aardappels in, ook een notencake. daarnaast neem ik 's-morgens een koffielepel in de mond, wacht even tot het vloeibaar begint te worden. en dan spoel ik er mijn hele mond en gebit mee, gedurende 10 minuten. Daarna spuug ik het uit, omdat het in die tijd zoveel bacteriën en andere ziektekiemen heeft geabsorbeerd, dat doorslikken niet gewenst is. Als afsluiting tanden poetsen. Deze spoelmethode heeft al heel wat ontstekingen in het gebit kunnen oplossen en voorkomen.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies