Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

Kokosolie, extra virgin koud geperst Omega & More bio 2200 ml

Kokosolie EV 2200 ml
Kokosolie, extra virgin koud geperst Omega & More bio 2200 ml
1 Review | Review toevoegen
Pure kokosolie van biologische teelt

Artikelnummer

0121

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

8716671000561

€ 37,39
€ 36,39
Prijs per emmer

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Extra virgin koudgeperste biologische kokosolie
Een natuurlijk, plantaardig product dat geperst is uit vers vruchtvlees. Deze heerlijk naar kokos geurende olie bestaat voor bijna 50% uit laurinezuur, dat het cholesterolgehalte (LDL) niet verhoogt. Het bevat bijna alleen die gezonde vetten die het lichaam efficient in energie kan omzetten en dus niet opslaat als vet. Kokosolie is stabiel bij hoge temperaturen en doordoor ideaal voor frituren, wokken en bakken. Het kan ook koud als smeersel worden gebruikt. Mengen kan bijvoorbeeld met olijfolie en sesamolie. Eventueel bezinksel en kleurverschil zijn mogelijk maar natuurlijk. Bevat geen transvetzuren en is niet gehydrogeerd.

Deze kokosolie wordt gemaakt in Sri Lanka. Vanaf de teelt van de bomen en noten, de oogst, het schillen van de vruchten, het persen van het vruchtvlees, het filteren van de olie tot aan verpakken toe. Dit gehele proces wordt grotendeels handmatig uitgevoerd door behendige lokale bewoners, zowel mannen als vrouwen. Door de aankoop van dit product draagt u dan ook bij tot het in stand houden van een rechtvaardig en sociaal personeelsbeleid op deze prachtige plantage, die uiteraard voldoet aan alle strenge Europese normen omtrent hygiene en biologische landbouw.

Gezonde eigenschappen kokosolie:

  • het wordt sneller in energie omgezet dan andere vetten omdat het vet direct in de bloedbaan wordt opgenomen en niet eerst door de lever hoeft te worden afgebroken. Van kokosolie wordt je daarom niet dik.

  • verhoogd de weerstand tegen ongustige bacterien en schimmels in de darmen. Smeer het op de broodplank en het blijft hygienisch, eet het en het ondersteund het immuunsysteem in de strijd tegen bacterien, virussen en schimmels, zoals Candida.

  • geschikt voor oilpulling (oliezuigen). Een zeer oude ayurvedische manier voor detox via het mondslijmvlies. Lees meer.
     

Gebruik kokosolie:

  • op je huid, als verzorger of make-up remover;

  • in je haar, als glansmiddel en verzorger;

  • op je lippen;

  • als broodbeleg

  • als grondstof voor zelfgemaakte chocola (recept)

Kokosolie is verkrijgbaar in geurende/niet-geurende variant en verschillende verpakkingen.

Sorteren op:

Review toevoegen
----- - 06-07-2015 21:05

Deze kokosolie van Omega & more is kwalitatief heel erg goed en kwa smaak ook. Het is echt een genezend olie voor meerdere klachten.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies