Direct Verzondendirect verzonden

Direct Verzondenveilig betalen

Direct Verzondenmilieuvriendelijk

IJzergebrek - zelftest

IJzergebrek
IJzergebrek - zelftest
0 Review | Review toevoegen
Met de Veroval® zelftest IJzertekort kun je binnen enkele minuten vaststellen of je klachten worden veroorzaakt door een ijzertekort en of je een ijzersupplement nodig hebt.

Artikelnummer

0309

Verwachte levertijd

3 dag(en)

EAN

8718053788876

€ 21,99
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Testjezelf.nu IJzer check zelftest
Medisch hulpmiddel

- Accuraat
- Snel resultaat
- Eenvoudig in gebruik

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
IJzer-Check® is een zelftest waarmee op een eenvoudige manier het ijzergehalte (ferritine) in het bloed kan worden bepaald. IJzer-Check® is een kwalitatieve zelftest waarmee kan worden getest of er sprake is van een ijzer deficiëntie of niet.

Bestanddelen

  • Testcassette
  • Buffer voor eenmalig gebruik
  • Lancet (vingerprikker)
  • Alcoholpad
  • Capillaire druppelaar
  • Handleiding (Nederlands)

Aanwijzingen voor het gebruik
Ferritine is een eiwit en de primaire vorm van ijzer welke in de cellen wordt opgeslagen. Bij een waarde onder de 30 ng/ml is de uitslag negatief en kan er sprake zijn van een ijzertekort. Veel voorkomende symptomen van een ijzertekort zijn bleekheid, vermoeidheid, hoofdpijn en een snellere hartslag of kortademigheid tijdens inspanning. Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap of tijdens overmatig bloeden bij de menstruatie ook een tekort ontwikkelen aan ijzer in het bloed. De test maakt gebruik van een kleine hoeveelheid bloed welke eenvoudig (en nagenoeg pijnloos) kan worden verkregen door het gebruik van de vingerprikker. Masseer de vinger krachtig en prik aan de zijkant van de vingertop om het bloed te verkrijgen. Het capillair kan dan worden gebruikt om het bloed te verzamelen. Voeg het bloed toe aan de testopening en nadat het bloed volledig is opgenomen, dient u één druppel toe van de buffervloeistof. De uitslag kunt u dan aflezen na vijf minuten.

Uitslag aflezen en interpreteren:

Een positieve uitslag (zowel een streepje bij de C als bij de T) duidt op een normaal ijzergehalte in het bloed. De waarde ligt dan op of boven de 30 ng/ml. Indien er alleen een streepje verschijnt bij de C (Controlestreep) en geen enkel streepje bij de T (Testlijn), is er sprake van een ijzergehalte onder de 30 ng/ml en spreekt men van een ijzerdeficiëntie. Indien er symptomen optreden zoals hierboven aangegeven, dan is het raadzaam contact op te nemen met een arts en de uitslag van deze test te bespreken. Hij of zij kan dan bepalen of er verder onderzoek nodig is en kan met u de vervolgstappen bespreken. Indien er geen lijntje zichtbaar is bij de C, is de test ongeldig en dient u een nieuwe test uit te voeren. Lees voor het testen de bijgesloten handleiding zorgvuldig en in zijn geheel door.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bewaaradvies
Afgesloten bewaren in de originele verpakking.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!