Bitterzout

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

Wat is bitterzout? Orale bitterzout (Epsom Zout) ook wel bekend als magnesiumsulfaat, was vele jaren geleden (17e eeuw) het meest gebruikte hulpmiddel in Engeland. Het zout is vernoemd naar de stad Epsom in Surrey (beroemdste kuuroord van Engeland), omdat het zout het eerst werd gewonnen uit het minerale water aldaar. Hier werd de magnesium sulfaat gemaakt van een bestanddeel van zeewater (Bitten), dat een ruime hoeveelheid magnesium bevat. De mensen die het gebruikten, wisten niet precies wat de exacte werking was, maar ze begrepen wel dat het goed was voor de gezondheid en het de levensduur bevorderde. De populariteit van het bitterzout sloeg in die tijd ook over naar de rest van Europa. Dat het zout hoge concentraties van magnesium bevat, werd pas aan het begin van de 19e eeuw ontdekt. Het...

Lees meer

Zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

Wat is Zuiveringszout? Zuiveringszout (Baking Soda) ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een zacht en wit mineraalzout. De natriumbicarbonaat is een natuurlijk zout en komt voor in de natuur als Nahcolite, die zijn gevormd na de verdamping van de vele zoutmeren die voorkwamen in Kenia, Turkije, Egypte, Venezuela, de woestijnen van Centraal-Azië, en in Calorado in de Verenigde Staten. Deze meerafzettingen worden geschikt gemaakt voor het vervaardigen van natriumbicarbonaat. Om het natriumbicarbonaat te kunnen vervaardigen wordt de nahcolite besproeid met warm water, waardoor het vervolgens een oplossing wordt. Deze oplossing wordt meerdere malen opgepompt en gekoeld, waarbij er pure natriumbicarbonaat kristallen ontstaan. Uiteindelijk wordt het een minerale stof met de chemische...

Lees meer

Epsomzout

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

  Wat is Epsom zout? Epsom zout, ook wel bekend als magnesiumsulfaat, was vele jaren geleden (17e eeuw) het meest gebruikte hulpmiddel in Engeland. Het zout is vernoemd naar de stad Epsom in Surrey (beroemdste kuuroord van Engeland), omdat het zout het eerst werd gewonnen uit het minerale water aldaar. Hier werd de magnesiumsulfaat gemaakt van een bestanddeel van zeewater (Bitten), dat een ruime hoeveelheid magnesium bevat. De mensen die het gebruikten, wisten niet precies wat de exacte werking was, maar ze begrepen wel dat het goed was voor de gezondheid en het de levensduur bevorderde. De populariteit van het epsom zout sloeg in die tijd ook over naar de rest van Europa. Dat het zout hoge concentraties van magnesium bevat, werd pas aan het begin van de 19e eeuw ontdekt. Het epsom zout komt...

Lees meer

Keltisch zeezout

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

Wat is Keltisch zeezout? Keltisch zeezout is een natuurlijke zout die wordt gewonnen in de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Deze natuurlijke zout wordt gezien als een van de zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezouten ter wereld omdat de zout in vergelijking tot andere zouten de meest natriumarme zout is. Keltisch zeezout is bekend in twee verschillende vormen zowel als ‘sel gris’, ook wel ‘Gros sel marin’ genoemd wat grof zeezout betekend, als het bekende witte tafelzout ‘felur de sel’. Evenals Himalayazout bevat Keltisch zeezout diverse mineralen en spoorelementen. Het zout is bijzonder van smaak omdat het naast zout ook zoet- en bittertinten bevat. Hoe wordt het gewonnen? Keltisch zeezout wordt nog op exact dezelfde manier gewonnen als de Kelten dat tweeduizend...

Lees meer

Himalayazout

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

Waarom Himalayazout? Himalayazout is een pure en gezonde natuurzout die maar liefst 84 mineralen bevat. Hierbij kunt u denken aan calcium, zwavel, magnesium en ijzer, allemaal onmisbaar voor een goede gezondheid. Zo is magnesium nodig voor een goede botopbouw en ijzer voor de vorming van hemoglobine, dit heeft ons lichaam nodig bij het zuurstoftransport in ons bloed. Door de unieke kristalstructuur is de Himalayazout opneembaar op celniveau. Hier hebben we gelijk het grote verschil tussen chemisch geproduceerde mineralen en mineralen uit Himalayazout te pakken. Ons lichaam heeft veel meer moeite met het opnemen van chemisch geproduceerde mineralen dan de mineralen in een natuurlijke zout als Himalayazout. Zo doorstaat ‘keukenzout’ in de fabriek eerst een raffinageproces waarbij veel natuurlijke mineralen verloren...

Lees meer

Over zouten

  Lekker in m'n vel     04-10-2020     Reacties (0)

Het enige zout dat het lichaam echt goed kan verteren, opnemen en gebruiken is ongeraffineerd zeezout of steenzout. Gewoon keukenzout bevat vaak alleen Natriumchloride en toegevoegd jodium. Het smaakt wel zout, maar voegt erg weinig toe aan onze gezondheid. Sterker nog; natrium verhoogt onze bloeddruk. Ons lichaam heeft echter wel zout nodig. Geen keukenzout wat geraffineerd (bewerkt) is, maar onbewerkt zout. En dan niet alleen om de smaak te verbeteren, maar vooral om de gezondheid te bevorderen. Ongeraffineerd zout heeft namelijk een heel bijzondere samenstelling, waardoor het perfect past bij de samenstelling van onze lichaamssappen, zoals bloed en celvocht. De werking van zout in het lichaam: goed voor  hart- en bloedvaten ter ondersteuning van een goed  zuur-base evenwicht voorkomt...

Lees meer

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!