Gebruik en toepassing van zoethout

 

De wortels en wortelstokken geven zoethout. De zoethout die je in de winkel of speciaalzaken koopt is dan ook gedroogde wortelstok. De wortels bevatten glycyrrhizine, dat zeer zoet is. De soort 'Glycyrrhiza uralinsis' wordt wel in de vorm van de gedroogde schijfjes wortel geleverd en op dezelfde manier gebruikt als de soort 'Glycyrrhiza glabra'.

Zoethout in de keuken

 

In de Nederlandse keuken wordt zoethout gebruikt in drop en thee en in de Aziatische keuken in marinades. Verder geeft het smaak aan tabak, dranken, medicijnen en snoepjes.
 

De werking van zoethout

 

Zoethout kan een ondersteunende werking hebben op het immuunsysteem.
Let op: zoethout niet gebruiken als je last hebt van hoge bloeddruk!


bron: www.overkruiden.nl 
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!