Filter

close
0
Onbeperkt
Het reinigen van de mond kan door poetsen, flossen, spoelen, tongreinigen en oliezuigen en liefst door combinaties van deze methoden.

Als op de tong een witte aanslag zichtbaar is, dan is dit een signaal van het lichaam om te willen reinigen (detox). De tong kan daarom na het poetsen worden gereinigd met een tongschraper. Dit laagje is dikwijls de oorzaak van een slechte adem, paradontose of cariës.

Deze aanslag moet in ieder geval niet weer in het lichaam terechtkomen. Daarom is reiniging van de tong in de ochtend zo belangrijk. Het beste neemt u hiervoor een speciale tongreiniger / tongschaper. De reiniging vraagt een paar seconden en het heeft een diepgaande uitwerking op uw algehele welzijn.

Oliezuigen is een andere methode: neem een eetlepel olie in de mond en spoel en zuig de olie 10 tot 15 minuten door de mondholte. Spuug daarna de dun vloeibare melkachtige vloeistof uit. Op deze manier doet u een detox via het mondslijmvlies. Doe dit bij voorkeur op de nuchtere maag. Daarna de mond spoelen met water (en zeezout) poetsen en tongschrapen.

Lees meer over oliezuigen/oilpulling


 


Bezig met laden...

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies