Test Jacob Hooy detoxthee

Ingredienten detoxthee:

groene thee, brandnetel, citroengras, rozenbottels, kruizemunt, sinaasappelschil, paardebloem, mariadistel, gember, zwartebessenblaadjes, passievruchtaroma

Prijs detoxthee: 4,75 euro, 90 gram, 50 zakjes
 
Ervaring detoxthee:
De detoxthee ziet er zo gezond uit, dat ik me sterk afvroeg of deze nog lekker kan zijn. Gelukkig overtuigde de verkoper me. De thee is makkelijk drinkbaar en lekker. Nu na 3 maanden begin ik er pas een beetje op uitgekeken te worden, maar eigenlijk mag je een kruidenthee ook niet continue achter elkaar drinken. De prijs is heel aantrekkelijk, want ook al is de doos wat duurder dan normale thee, er zitten maarl liefst 50 zakjes in. De smaak is overigens zodanig dat ik deze ook gasten zou aanbieden.

Conclusie over Jacob Hooy detoxthee:
Met een prijs van 10 cent/zakje en een prettige smaak, kom ik met deze thee een heel eind. De gebruikte ingredienten worden meerendeels niet in m’n keuken gebruikt, dus dan is het een waardevolle toevoeging aan m’n voeding.

Opvallend:
Al snel na het drinken van deze detoxthee, merk ik duidelijk minder behoefte aan zoetigheid. Minder problemen met zgn ‘geeuwhonger’. Ideaal dus voor mensen met snoepdrang, over-eten of die willen afvallen.
Deze detoxthee is toegevoegd aan het assortiment van de webshop.

 

Test Piramide thee reinigend

Ingredienten Piramide thee:

beredruifblad, jeneverbes, brandnetel, driekleurig viooltje, lindebloesem en zouthout.

Prijs: 1,99 euro, 70 gram, losse thee, biologisch


Ervaring: Ik ben gewend te werken met losse thee, dus dit is geen obstakel voor me. Een los thee-ei werkt prima, maar ik vind het altijd wat onhandig om de losse blaadjes er weer uit te peuteren en schoon te maken. Een paar jaar geleden ben ik overgestapt op losse theezakjes, die je dus zelf kunt vullen. Deze zakjes gooi je na afloop weg. Ze zijn makkelijk te vullen.
Van deze thee gebruik ik een eetlepel op een glas van 340cc.  Een prima thee, als ik naar de ingredienten kijk. Helaas is de thee nogal bitter van smaak. Zolang je deze thee afwisselt met andere, meer zoetere theeen, is het goed te doen, maar dit is geen thee die ik een gast zou kunnen voorzetten.
 
Conclusie: deze thee is samengesteld uit ingredienten die ik zeker niet in m’n keuken gebruik. Ik zou moeten uitzoeken hoe de werking van de kruiden is, want de bekende paardebloem, kliswortel en anijs zitten hier niet in. De thee is zuinig en onzuinig in gebruik, je bepaalt namelijk zelf hoeveel je per glas gebruikt. De prijs is dan ook minder goed te berekenen, maar geschat dat er 35 kopjes uit gaan, komt de prijs op 6 cent per kop/zakje. Dat is de goedkoopste van alle geteste theesoorten. Toch, de bittere smaak en de losse theeblaadjes, maken dat ik dit geen voorkeursthee vindt. Ik heb nog een restant staan en zal het zeker opmaken, maar ik ga het waarschijnlijk niet toevoegen aan m’n voeding.

Test Yogi tea Detox

Ingredienten: 

zoethout, kaneel, kliswortel, gember, paardebloem, venkel, anijs, jeneverbes, koriander, kardamom, zwarte peper, peterselie, salie, kruidnagel, kurkuma

Prijs: 2,99 euro, 30 gram, 15 zakjes

Ervaring: De thee is samengesteld uit ontgiftende ingredienten, samen met een aantal smaakmakers. De thee is bijzonder lekker en zeker als een gewone thee te drinken. De ingredienten worden door mij deels ook tijdens het koken gebruikt (kaneel, kurkuma, gember, koriander, zwarte peper, peterselie, kruidnagel), waardoor de waarde voor mij vooral ligt in het gebruik van salie, paardebloem, kliswortel en venkel.

Conclusie: deze thee is absoluut een aanrader, maar de prijs is hoog (20 cent/zakje). Deze thee dronk ik in een periode dat ik 12 kg aan gewicht verloor en me bijzonder fit begon te voelen. Ik geloof daarom dat deze thee daaraan een bijdrage heeft geleverd, maar ik kan het niet aantonen. De thee is daarom toegevoegd aan het assortiment van de webshop. Bezoekers aan de webshop drinken deze thee graag!

Zuur-base balansthee Jacob Hooy

Test zuur-base balans thee

Ingredienten:

Brandnetel, longkruid, malvablad, varkensgras, vlierbloesem, vrouwenmantel., walstro, weegbree groot, zilverschoon, zoethout, basilicum, bonenkruid, Dilletoppen, dragon, karwij, kervel, koriander, lavaswortel, majoraan, melisse, peterselie, rozemarijn, selderij, tijm, venkel, aardbeiblad, berkenblad, bloedwortel, braamblad, breukkruid, driekleuringviooltje, duizendblad, ereprijs, frambozenblad, goudsbloem, graswortel, guldenroede, haverstro, honingklaver, lindebloesem, ogentroost, ooievaarsbek, rozenblaadjes, rozenbottel en ijzerkruid.

Prijs: 3,85 euro, 80 gram

Ervaring: De thee is los verpakt, dus ik schep met een lepel de thee uit het plastic zakje en breng deze over in een los theezakje. De thee laat ik zo’n 10 minuten in net geen kokend water meer, trekken. De thee smaakt kruidig en vol en ziet er geelgroenig uit, zoals normaal is bij een kruidenthee.Deze thee is toegevoegd aan de webshop 

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!