Biologische brownies bakken







Recept biologische brownies

150 gram amandelmeel
60 gram gula java (kokosbloesemsuiker) of 15 druppels Stevia
35 gram rauwe cacaopoeder
1/8 tl Keltisch zeezout of himalayazout
1/4 tl zuiveringszout
1 tl vanillepoeder
1 biologisch ei
125 ml kokosmelk
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een kleine oven hebt kun je deze beter op een lagere temperatuur instellen.
  2. Meng de droge ingrediënten in een beslagkom. 
  3. Roer goed door om de klontjes te verwijderen. 
  4. Doe het ei en de kokosmelk er bij en roer opnieuw goed door.
  5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag. Je kunt altijd iets water toevoegen.
  6. Neem een siliconen bakvorm en breng daar het beslag in.
  7. Bak de brownies in 30 - 35 minuten. De bovenkant van het beslag wordt stevig knapperig, de binnenkant blijft smeuïg. Kijk regelmatig even of de bovenkant niet te donker wordt.
Je proeft de korrelige structuur van de gemalen noten, de bittere cacao, de knapperige buitenkant en smeuige binnenkant. Het suikergehalte zou nog lager kunnen, maar met Stevia ben je in elk geval suikervrij. Daarnaast natuurlijk ook koolhydraatvrij (glutenvrij) en zuivelvrij.

Eet lekker!
      18-10-2013 11:21     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Mirjam -  04-09-2016

Aangezien niemand nog een reactie heeft geschreven na bijna 3 jaar, hier de 1e! Ik heb dit recept gister gemaakt en mijn vriend en ik vonden ze heerlijk! Ik heb alleen de kokosmelk vervangen door amandelmelk (aangezien ik dat al in huis had). Ik ga dit recept zeker vaker maken! Groetjes, Mirjam

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!