Waarom zouden we ontgiften?

Wat is ontgiften?

Het fenomeen detox of ontgiften is al honderden jaren oud en is de basis van de natuurgeneeskunde. Verder wordt ook aangenomen dat ons lichaam in staat is om zichzelf te genezen. Een ziek lichaam geeft aan dat het natuurlijke evenwicht uit balans is geraakt. De belasting met giftige stoffen is een van de belangrijkste oorzaak van dit uit balans raken en vormt daarmee de basis voor vele ziekten.

De gifstoffen, ook wel toxische stoffen, worden normaal gesproken door het lichaam zelf verwijderd. Het probleem is echter dat de meesten onze lichamen zodanig belasten dat ons lichaam dat niet meer aankan. Het lichaam slaat de toxines op in het vet (maakt soms alleen daarvoor vet aan!) in het lichaam en in de welbekende slakken in darmen. De belasting ontstaat door een combinatie van stress, slechte voeding, medicijnresten en andere stoffen via het leidingwater, luchtvervuiling en roken, alcohol of drugs.

Het voorjaar is de ideale tijd om te detoxen.

Begin daarom vanaf februari tot mei met ontgiften om ons lichaam te helpen zich van gifstoffen te ontdoen. Op deze manier kunnen we gezonder de zomer in. Ontgiften kan op vele manieren, varierend van geleidelijk met capsules en thee tot een kuur van enkele dagen. De intensiteit verschilt hierdoor enorm, maar maakt het voor iedereen mogelijk met detox bezig te zijn. Immers, leefstijl, gezondheid, draagkracht etc is bij elk persoon anders.  Zoek daarom een ontgiftingsmethode die bij u past, dat is het beste vol te houden.
  Wouter     18-10-2019 11:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!