Wat is oil-pulling?

Oil pulling is één van de oudste (2000 jaar) doe-het-zelftechnieken voor een detox en bovendien eenvoudig toe te passen en zeer goedkoop. De techniek vindt zijn oorsprong uit de Ayurvedische geneeskunde. Het is niet alleen de olie die z'n kwaliteit aan ons lichaam geeft, maar ons lichaam wordt vooral aangezet tot detox. Op de tong zijn punten te vinden die corresponderen met onze organen. Een olie-mond-massage stimuleert daarom deze reflexpunten en meridianen.

Voordelen oilpulling:

Olie trekken/oilpulling kan een gunstig effect hebben op de volgende lichamelijke klachten:

 1. hoofdpijn en migraine
 2. bronchitis
 3. artritis
 4. kiespijn, tandvleesontsteking en verkleurde tanden
 5. trombose
 6. eczeem
 7. maag-, hart, lever, long- en bloedziekten
 8. chronische slaapproblemen
 9. hormonale klachten bij vrouwen, zoals PMS
 10. wallen onder de ogen
 11. vermoeidheid 
 12. huid- en haarproblemen 
 13. overgewicht
   

In het algemeen, staat olietrekken daarom bekend als een krachtige methode voor detox en daarmee het opbouwen van de totale lichamelijke gezondheid. Het lichaam zal fitter, soepeler, energieker zijn en er frisser uitzien.

Oil pulling in 10 stappen

 1. Neem kokosvet, het liefst van biologische oorsprong.
 2. Doe de behandeling bij voorkeur ’s ochtends op de nuchtere maag. Ook nog niet drinken! Je mag dit zelfs 3 keer per dag doen, maar steeds op een lege maag.
 3. Neem ½- 1 eetlepel vet in je mond en laat he smelten.
 4. Trek, zuig en beweeg de olie voortdurend in je mond en tussen je tanden door.
 5. Let erop dat je geen olie inslikt De olie bevat nu namelijk veel afvalstoffen.
 6. Houd dit twintig minuten vol.
 7. Spuug de olie tenslotte uit.
 8. Houd de kleur van de uitgespuugde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.
 9. Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kunt daarna je tanden poetsen en tong schrapen.
 10. Wil  je effecten op je gezondheid merken, houd dit dan tenminste enkele weken vol. Sommige klachten kunnen verdwijnen na 2 dagen, voor andere klachten zul je een jaar moeten uitzien naar het resultaat.
   
Ook kinderen mogen deze methode toepassen. Ze kunnen iets minder olie in hun mond nemen. Zorg dat ze in staat zijn de olie niet door te slikken.

Er is verder geen goede of slechte manier van oilpulling. Doe het op een ontspannen manier. Mocht je een probleem hebben met slikken, spuug het dan liever uit en start opnieuw. 
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies