Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Alles over vetten
Lekker in m'n vel
04-09-2020
De algemeen verspreide mening is dat alle vetten slecht zijn en dat vetten dik maken. Dit is door vele campagnes zo diep in de hersenen van de mensen gestampt dat het moeilijk is hen te overtuigen van het tegendeel. Gezonde vetten zijn echter essentieel in de vetstofwisseling en dragen bij aan een goede gezondheid. Vetten helpen bij afvallen, bij de energiehuishouding, transport van voedingsstoffen en hersenfuncties.
Waar koolhydraten en eiwitten 4 kilocalorieën per gram leveren aan energie leveren, is dat bij vetten 9 kilocalorieën per gram [1] . Dit betekent niet dat vette producten je in beginsel dik maken, maar zorgt er wel voor dat dit sneller tot een hogere calorie inname leidt. Hierbij is het dus raadzaam om de porties in acht te nemen, want een te hoge calorie inname kan uiteindelijk resulteren...
Consumenten kregen dagelijks te horen dat verzadigde vetten schadelijk zijn voor hart- en bloedvaten. Het advies van de Gezondheidsraad is om verzadigde vetten te vervangen door enkel- en meervoudige onverzadigde vetzuren. Verzadigde vetten zouden namelijke leiden tot een verhoging van het chloresterol, resulterend in een verhoogde kans op hart- en vaatziekten [1] [2] . Het werd daarom altijd afgeraden om producten met een hoog chloresterolgehalte te eten. Inmiddels is er door middel van onderzoek aangetoond dat het chloresterol uit voeding niet zo'n grote rol speelt bij de totale verhoging van het chloresterolgehalte binnen het lichaam [3] . Daarnaast komt er uit steeds meer onderzoek naar voren dat verzadigde vetten zorgen voor een stabiel of zelfs positief effect op de verhouding van goede chloresterol (welke HDL bevat) en...