Mijn ervaring met Epsomzout Graag wil ik je meenemen in een bijzondere ervaring met dit heilzame zout. Een zout wat ik tot nu toe niet al te vaak kon gebruiken, omdat ik geen bad in huis had. Gebruik ervan was dus beperkt tot stressvolle momenten dat ik bij vrienden het bad kon gebruiken.

Mijn lichaam heeft last van fibromyalgie. Zeer gevoelige spieren die zich laten 'horen' wanneer ik mezelf overbelast op fysiek of mentaal vlak. Enkele maanden geleden diende zich een stressvolle situatie aan. Dat hebben we soms in ons leven. Eerlijk gezegd was ik amper in staat om hier mentaal het hoofd aan te bieden en als dan ook m'n spieren zoveel aandacht vragen dan kan dat voor enige wanhoop zorgen bij me. Ik ben iemand die graag oplossingen zoekt die eenvoudig, voor de hand liggend, betaalbaar en thuis uitvoerbaar zijn en waar vooral geen anderen bij betrokken zijn :-).

Kortom; ik besloot dat ik dringend een bad nodig had, zodat ik gebruik kon maken van Epsomzout om te zorgen dat ik tenminste aan slapen toekwam. Dat bad kwam er, zie eerder in de blog, en vanaf die tijd zat ik bijna dagelijks in bad met Epsomzout, 's avonds een uur voor slapen gaan.

De stressvolle situatie bleef voortduren gedurende 3 a 4 maanden, dus dit begon een vast avondritueel te worden. Toen ik begon met badderen had ik last van slapeloosheid van tenminste 3 nachten per week, bracht ik wekelijks een bezoek aan de fysiotherapeut vanwege pijnlijke spieren in schouders en armen en kon ik me slecht concentreren op m'n werk.

Nu, na en week of 10 kan ik het volgende constateren:

1. De slapeloosheid is verdwenen, uitgezonderd bij stresspieken.
2. Ik heb geen behandelingen meer nodig gehad van een fysiotherapeut
3. Pijn in m'n lichaam kan ik zelf behandelen door de baden
4. Ik kan me beter concentreren op m'n werk, uitgezonderd bij stresspieken

Extraatjes: ik heb het gevoel dat ik ondanks deze stressperiode stabieler ben geworden. Alsof m'n lichaam beter functioneert. Heel verrassend, dat zou je niet verwachten. Daarnaast is m'n huid zachter geworden en voelt m'n lichaam soepeler aan. 


Meer lezen over dit zout - naar de aanbieding in webshop
  Jantsje     24-10-2015 13:52     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 linda Kleur. -  20-06-2013

Hallo allemaal. Ik wil graag even mijn positieve ervaring met epsomzout delen. Ik heb het voor mijn sluike dunne haar gebruikt en het geeft echt iets meer volume en het voelt lekker zacht aan. Ook heb ik het voor mijn gezicht gebruikt vermengd met een gezichtscleanser. Een heerlijke zachte huid krijg ik er van. Een voetenbad met dit zout is ook aan te raden. Ik had 2 blaarplekjes en deze zijn goed ingedroogd terwijl mijn huid van de voeten veel zachter aan voelen. Bedankt Jantsje voor de tip.

 Giny kienhuis -  15-06-2013

Hallo Allemaal Epsomzout voor mij een speciaal produkt, gelukkig heb ik het ondekt ik was opzoek naar hymalajazout aan gezien ik een probleem huid heb last van eczeem erg droge huid stress huid al met al gevoelig voor de zon en dat terwijl ik donkere kleur ogen heb per toeval kwam ik op epsomzout tegen via internet heb een erg drukke pedicuresalon dus onthaasten en ontstressen is nummer 1 wat gekocht via deze site en er mee in bad gaan zitten 1 kilo gebruikt en 15 min erin heerlijk s'nacht goed geslapen en de huid voelt erg zacht aan gn jeuk meer die nacht heerlijk nu raad ik mijn klanten aan om epsomzout in het voetenbad te gaan gebruiken hun zijn ook vol lof je krijgt er lekkere zachte voeten van en nadien een voetencrme gebruiken super na het epsombad kun je 2 dagen genieten van een rustige ontspannen huid echt een aanrader ik ben er erg blij mee want ik heb jaren gedoktert met hydrocortisonzalf en dat is gn pretje. Dus gewoon doen en ervaar het zelf succes allemaal.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!