Foto
Epsomzout is een mineraal zout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. Niet alleen in het verzachten van de huid, het volumineus maken van het haar, maar ook door de opname van de zouten door de huid. Het zorgt voor een hogere mineraalspiegel, wat door ons huidige voedings- en leefpatroon structureel verlaagd is. De ophoging zorgt ervoor dat vele processen in het lichaam optimaler gaan werken.
 

Epsomzout en ons lichaam - 10 nuttige toepassingen:

  1. Bij insectenbeten en lichte zonnebrand: voeg 2 eetlepels zout toe aan 1/4 liter water. Maak een compres door een katoenen lap in de koude oplossing te drenken en leg dit op de huid.
  2. Bij spierpijn na zware inspanning: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen. Geeft direct verlichting en sneller herstel.
  3. Bij reumatische klachten, zoals fibromyalgie: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 12 minuten badderen, tenminste 3 maal per week. Na verloop van tijd nemen klachten af.
  4. Bij pijnlijke en ruwe voeten: voeg een half pond zout toe aan een warm voetenbad en ga hier tenminste 12 minuten lang met de voeten in zitten. Eelt is gemakkelijk te verwijderen en pijn neemt af.
  5. Bij stress en mentale spanningen: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan
  6. Als haarconditioner: verdeel gelijke hoeveelheden conditioner en epsomzout door het haar en laat dit 20 minuten intrekken. Het haar krijgt meer volume.
  7. Als gezichtsreiniger: meng een halve theelepel zout met een gezichtsreiniger en masseer de gezichtshuid. Spoel met koud water en dep droog. Werkt als een diepe reiniger.
  8. Bij slapeloosheid: voeg een pond zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 45 minuten badderen, 3 maal per week voor het slapen gaan.
  9. Als scrub voor het lichaam: neem een handvol zout en masseer dit over de natte huid. Uw huid wordt heerlijk zacht.
  10. En last but not least….als detox: het trekt toxische stoffen uit het lichaam. Voeg een kilo zout toe aan een badkuip warm water en ga tenminste 15 minuten badderen, om de drie dagen.
Epsomzout is niet geurend of schuimend. Om de ontspannende werking van het Epsomzout te versterken kun je er Lavendel etherische olie aan toevoegen. Het weldadige en geneeskrachtig aroma van de Oleum Lavandulae geeft een bijzondere ervaring in je eigen badkamer.

Epsomzout kopen - Geen bad?Ontzuren van het lichaam - Persoonlijke ervaring
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies