Detox is een goede stap voor een betere gezondheid. Het heeft een positieve invloed op het hele lichaam. Je kunt je na een detox fitter, energieker, soepeler, scherper, helderder en opgewekter voelen.

Detox doe je niet even in een week of een maand. Vaak is daar een lange tijd voor nodig, al kunnen korte kuren daar heel goed bij helpen. 
Hieronder een opsomming van manieren die het lichaam helpen bij een detox. Aangezien elke methode gericht is op een ander deel van het lichaam, is het aan te raden combinaties van methoden te gebruiken. Kies datgene wat het meest aanspreekt.

Drink veel water en detoxthee

Het lichaam heeft veel water nodig voor transport van voedingsstoffen en afvalstoffen. Indien we te weinig drinken (water en kruidenthee), dan raakt ons lichaamsvocht te geconcentreerd. Urine wordt dan geel, in plaats van kleurloos. In deze situatie kunnen afvalstoffen onvoldoende uit het lijf worden getransporteerd.Het is aan te raden tenminste 2 a 3 liter water en/of kruidenthee te drinken. Zwarte thee, frisdrank, koffie, alcohol tellen niet mee in deze hoeveelheid en zijn zelfs af te raden. Een detoxthee kan hierbij helpen.

Eet veel groenten

Groenten ondersteunen een gezond zuur-base evenwicht. Daarnaast geven ze veel vitaminen, mineralen en vezels aan je lichaam. Terug naar de natuur dus!

Borstel je huid

Door het borstelen verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je het weefsel eronder afvalstoffen aan de huid af te geven.

Beweeg zo veel mogelijk en zweet!

Door te bewegen kan het lichaam afvalstoffen kwijt rakem door de diepere ademhaling. Daarnaast raakt het lichaam ook afvalstoffen kwijt via het zweet. Even een flinke inspanning of een saunabezoek ruimt dus op.

Spoel je darmen

Het spoelen van de darmen zorgt voor verwijdering van vaak aangekoekte resten in de darm. Een schone darm helpt voedingsstoffen beter op te nemen en afvalstoffen sneller het lichaam uit te drijven. Spoelen hoeft niet dagelijks of wekelijks. Luister naar de fitheid van je lichaam. Indien ontlasting niet een soepele gladde wormvormige structuur heeft, dan vraagt het lichaam mogelijk om reiniging of betere voeding. Daarnaast speelt ook stress een belangrijke rol bij de stoelgang.

Detox in bad

In bad kan de huid, ons grootste orgaan, veel afvalstoffen afvoeren. Dit proces kunnen we ondersteunen met twee badzouten; Zuiveringszout en Epsomzout. 
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!