Foto

Functie darmspoeling


 

De darm is het belangrijkste orgaan om je lichaam te ontdoen van afval- en gifstoffen. Een chronische slechte spijsvertering maakt de mens ziek. Door verkeerde voeding kunnen afvalstoffen in je darm blijven plakken. Het lichaam krijgt meer en meer last van deze afvalstoffen en vertoont klachten. 

Iedereen heeft afvalstoffen die veel te lang in het lichaam blijven. Deze afvalstoffen zorgen voor rotting en produceren stoffen die worden opgenomen in het bloed. Hierdoor ontstaan sluipende kwalen. Een simpele darmreiniging met behulp van een klysma voorkomt vervelende klachten.

Voor het behoud van een normale darmfunctie, maar ook speciaal bij detox, beschikt u met een darmspoeling over een goede behandelmethode zonder schadelijke bijwerkingen.

Darmspoelingssets worden zoals al genoemd, gebruikt bij het behoud van een natuurlijke stoelgang, maar ook wanneer er gezondheidsklachten zijn die worden toegeschreven aan ongezond of overmatige hoeveelheden voedsel. Een klysma stimuleert dan de stoelgang en je kunt je na gebruik een stuk beter voelen. Ook heeft de klysma als doel de lever te prikkelen tot het produceren van galvloeistof, die via de galwegen in de darmen terechtkomt. Met de gal worden allerlei ongewenste stoffen verwijderd. In dit geval maak je gebruik van een koffieklysma.


Klysma's worden decennialang toegepast bij:

 • bevordering van de darmwerking en bij het zachter maken van de ontlasting
 • vermoeidheidsklachten (vaak na het eten)
 • verzachtende invloed op het hoofd
 • in- en uitwendige huidverzorging
 • het behoud van gezonde bloeddruk
 • ondersteuning van een gezonde spijsvertering
 • bevordering van het concentratievermogen
 • stemmingsstoornissen
 • stijve en stramme spieren in de rug
   
Werking darmspoeling

Je reinigt je darmen, waardoor afvalstoffen niet onnodig lang in het lichaam verblijven. Aangekoekte resten verlaten het lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden 
opgenomen. Het lichaam (huid, stofwisseling, spieren) kan zich herstellenIn veel gevallen is het nodig de darmspoeling te herhalen tot de kwalen verminderen. Het is veilig voor je darmen om te spoelen. Je darmflora wordt niet aangetast. Ook bij een onregelmatige stoelgang kan een darmspoeling veilig worden toegepast, mits dit geen dagelijkse gewoonte wordt, want darmen kunnen lui worden, de peristaltiek (natuurlijke darmbeweging) neemt af.


Benodigdheden darmspoeling

In de webshop is een uitgebreid assortiment darmspoelingssets en accessoires verkrijgbaar om thuis, zelfstandig, op een eenvoudige manier je darmen te kunnen spoelen, denk aan aan compleet darmspoelingspakket, opvouwbare klysma's, klysmaballonnen, klisteerspuiten, toiletemmers, canules, slangen en kraantjes, magnesiumsulfaat (bitterzout), zuiveringszout etc. Eenmaal aangeschaft kun je jarenlang gebruik maken van dit eenvoudige 'doe-het-zelf-pakket'.


Meer lezen over darmspoeling:

Uitgebreide handleiding darmspoeling met klysmaset
Voor de de beginners: klysma uitvoeren op toilet
Anatomie van de darm
Een verstoorde darmflora
Wat is eigenlijk een klysma?
Veel gestelde vragen over het gebruik van een klysma
Voor het eerst zelf een darmspoeling doen? Keuzehulp bij klysma kopen
Het kiezen van een canule bij een klysma. Niet onbelangrijk!
Darmmanagement op vakantie; obstipatie en diarree
Gebruik van bitterzout bij darmspoeling
Verschillende klysmavloeistoffen
Hygiene en klysma. Klysma delen?
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!
Accepteer geselecteerde cookies