African Black Soap uit Ghana African Black Soap, wij kwamen er voor het eerst mee in aanraking zo'n twee maanden geleden tijdens onze reis naar Ghana. Iemand van de lokale bevolking vertelde ons over dit natuurlijke product en alle voordelen die het heeft voor zowel huid als haar. Het trok onze interesse en daarom besloten wij wat van dit natuurlijke product mee te nemen naar Nederland en hier in onze blog de voordelen en de herkomst te bespreken.

African Black Soap is een traditioneel handgemaakte zeep uit West-Afrika, bestaande uit 100 procent natuurlijke grondstoffen. De zeep wordt traditioneel gemaakt door dorpsvrouwen uit West-Afrikaanse landen. Wat wel leuk is om te weten, iedere stam heeft zo haar eigen recept en dit recept wordt generatie op generatie doorgegeven.

De zeep wordt gemaakt van diverse Afrikaanse vruchten en planten als palmboombladeren, de schors van de Shea boom, cacaopeulen maar bijvoorbeeld ook van bananen. Al deze ingrediënten worden vervolgens gedroogd en hier wordt shea butter of palmolie aan toegevoegd. Dit mengsel wordt in de zon gezet om het tot het uiteindelijk eindproduct te krijgen.

In West-Afrika wordt African Black Soap al eeuwen gebruikt voor het behandelen van een onzuivere huid. Zo zou Black Soap een positieve werking hebben op verschillende huidproblemen als eczeem, mee-eters, hoofdhuid irritaties en acne. Zo is een belangrijk bestandsdeel van African Black Soap shea butter, verkregen uit Shea noten, rijk aan vetzuren, allantoine en vitaminen (A, D, E, F). Deze werkzame bestandsdelen helpen bijvoorbeeld bij het herstellen van de vochthuishouding en het stimuleren van de bloedsomloop.

Tegenwoordig wordt Black Soap steeds vaker nagemaakt in Westerse landen. Je kunt het verschil gelijk zien. Zo heeft de Black Soap die gemaakt wordt in Westerse landen vaak een egale donkere kleur en is de zeep keihard. Helaas bevatten veel van deze zepen kunstmatige toevoegingen zoals geurstoffen omdat de originele Black soap een hele aardse geur heeft. Zonde, want deze toevoegingen zorgen ervoor dat je huid uitdroogt. Kijk daarom altijd bij het kopen of bestellen van Black Soap goed waar je het koopt en wat de herkomst is.

Wanneer u de African Black Soap gebruikt voor het reinigen van de huid, pak dan eerst een stukje in uw hand, meng dit vervolgens met water en wrijf het tussen beide handen tot het schuimt. Nu kunt u het op uw gezicht smeren. Wanneer u merkt dat uw huid een heftige reactie geeft op de Black Soap, bouw het dan eerst rustig op. Start dan bijvoorbeeld met één keer in de week, je huid moet waarschijnlijk wennen aan de bestandsdelen uit dit natuurproduct.We hebben natuurlijk wat African Black Soap uit Ghana voor jullie meegenomen en dit is nu te koop in de webshop. Momenteel hebben we een kleine voorraad maar mocht er meer interesse naar de African Black Soap uit Ghana zijn, dan zullen wij kijken hoe wij meer Black Soap uit Ghana naar Nederland kunnen krijgen.
 
  Amber     28-02-2020 20:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!