Biologische kokosolie extra virgin Omega raw 500 ml 5 2
Kokosolie EV 500 ml
Biologische kokosolie extra virgin Omega raw 500 ml
Reviews | Review toevoegen

Virgin koudgeperste biologische kokosolie is een natuurlijk, plantaardig product dat geperst is uit vers vruchtvlees.

Artikelnummer

0056 

Verwachte levertijd

1 week(en)

€ 8,95
Prijs per emmer

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Aantal: 
Bestellen

Koudgeperst Extra Virgin Kokosolie

Virgin koudgeperste biologische kokosolie is een natuurlijk, plantaardig product dat geperst is uit vers vruchtvlees. Deze heerlijk naar kokos geurende olie bestaat voor bijna 50% uit laurinezuur, dat het cholesterolgehalte (LDL) niet verhoogt. Het bevat bijna alleen die gezonde vetten die het lichaam efficient in energie kan omzetten en dus niet opslaat als vet. Kokosolie is stabiel bij hoge temperaturen en doordoor ideaal voor frituren, wokken en bakken. Het kan ook koud als smeersel worden gebruikt. Mengen kan bijvoorbeeld met olijfolie en sesamolie. Eventueel bezinksel en kleurverschil zijn mogelijk maar natuurlijk. Bevat geen transvetzuren en is niet gehydrogeerd.
 
Deze kokosolie wordt gemaakt in Sri Lanka. Vanaf de teelt van de bomen en noten, de oogst, het schillen van de vruchten, het persen van het vruchtvlees, het filteren van de olie tot aan verpakken toe. Dit gehele proces wordt grotendeels handmatig uitgevoerd door behendige lokale bewoners, zowel mannen als vrouwen. Door de aankoop van dit product draagt u dan ook bij tot het in stand houden van een rechtvaardig en sociaal personeelsbeleid op deze prachtige plantage, die uiteraard voldoet aan alle strenge Europese normen omtrent hygiene en biologische landbouw.
 

Gezonde eigenschappen kokosolie:

- het wordt sneller in energie omgezet dan andere vetten omdat het vet direct in de bloedbaan wordt opgenomen en niet eerst door de lever hoeft te worden afgebroken. Van kokosolie wordt je daarom niet dik.
- verhoogd de weerstand tegen ongustige bacterien en schimmels in de darmen. Smeer het op de broodplank en het blijft hygienisch, eet het en het ondersteund het immuunsysteem in de strijd tegen bacterien, virussen en schimmels, zoals Candida.
- geschikt voor oilpulling (oliezuigen). Een zeer oude ayurvedische manier voor detox via het mondslijmvlies. Lees meer.

Gebruik kokosolie:

  • op je huid, als verzorger en make-up remover
  • in je haar, als glansmiddel en verzorger
  • op je lippen
  • als broodbeleg
  • als grondstof voor zelfgemaakte chocola (recept)

Kokosolie is verkrijgbaar in geurende/niet-geurende variant en verschillende verpakkingen.

Review toevoegen

Bedankt voor het beschrijven van uw ervaring met het product. Potentiele klanten vinden het fijn te weten wat u er van vindt!

M. de Ruiter -

Super product. Nog niet gebruikt om in te bakken maar als creme/bodylotion (ook voor de oudere huid) heel geschikt. Ook fijn om make-up mee af te halen. Echte aanrader.

david -

goed product, niet geurloos (kokos)

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!