Cacaoboter Mattisson raw superfood, 300 gram
Reviews | Review toevoegen

Met cacaoboter kunt u zelf chocolade mee maken. Omdat het om onverhitte producten gaat (rauw), zijn veel belangrijke voedingsstoffen bewaard gebleven.

Artikelnummer

0062 

€ 10,95
Prijs per pot, 300 gram

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Cacaoboter Mattisson

De cacaoboom is een kleine boom uit het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika. De boom bezit grote bladeren (30 cm lang), maar de grote vruchten op de stam zijn het meest opvallend. Afhankelijk van de soort zijn deze vruchten rond of elipsvormig en kunnen ook 30 cm lang worden. Binnenin de vrucht vindt men de zaden dicht opeengepakt.

Lang geleden werd de cacaoboom naar Midden-Amerika en Mexico overgebracht en tegenwoordig wordt cacao in veel tropische landen aangeplant. De zaden bevatten een grote hoeveelheid vet, ook wel bekend als cacaoboter. 

Als men de inhoud van de zaden maalt ontstaat er een olierijke vloeistof of pasta, de zogenaamde cacaomassa. De cacaoboter kan hieruit worden geperst en het residu kan worden gedroogd en vermalen tot cacaopoeder. 

Zelf chocolade maken

Met cacaoboter en cacaopoeder kunt u zelf chocolade maken. Omdat het om onverhitte producten gaat (rauw), zijn veel belangrijke voedingsstoffen bewaard gebleven. Dit maakt zelfgemaakte rauwe chocola tot een product wat ook nog iets toevoegt aan uw gezondheid. Voeg dan natuurlijk geen suiker toe, maar bijvoorbeeld Stevia. Is eventueel ook goed te mengen met kokosvet. Heerlijk en gezond! 

Recept chocolade maken.

Review toevoegen

Bedankt voor het beschrijven van uw ervaring met het product. Potentiele klanten vinden het fijn te weten wat u er van vindt!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies. We stellen uw toestemming hiervoor zeer op prijs!